Letemannskaper fant mann omkommet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Letemannskaper har funnet en død mann sørvest for Skjomtinden utenfor Narvik. Foreløpig kan ikke politiet bekrefte at det er den savnede 24-åringen de lette etter, men alt tyder på det.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 24 år gammel rumensk statsborger bosatt i Narvik i Nordland har vært savnet siden han dro på fjelltur mandag ettermiddag. Han ble meldt savnet tirsdag, og en leteaksjon ble satt i gang.

Klokken 10.20 onsdag formiddag så et helikopter en mann liggende på bakken, men et Sea King redningshelikopter måtte kalles inn for å hente mannen opp med vinsj ettersom det var for bratt og ulendt til å få hentet vedkommende.

– Jeg kan bekrefte at vi har funnet en omkommet person i området, men identiteten er ennå ikke fastslått, sier operasjonsleder Lisbeth Hansen i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB.

Vedkommende ble bekreftet død rett før klokken 13.30 onsdag ettermiddag.

Letingen ble trappet opp onsdag morgen etter et resultatløst søk gjennom natten. Et Orion-fly med varmesøkende kamera ble satt inn, og flere småfly fra flyklubber i distriktet var også involvert.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen dro ut på fjellturen mandag ettermiddag og ble meldt savnet ved 19-tiden tirsdag. Han skulle gå opp på 1.575 meter høye Skjomtinden, også kjent som «Den sovende dronning», og var ikke kledd for overnatting i fjellet.

Mannskaper fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Sivilforsvaret, Norske Redningshunder og flere frivillige deltok i letingen.