Dommeren kjeftet på forsvareren til Sigrid-tiltalt

FIKK HØRE DET: Advokat Thomas Randby fikk tilsnakk av dommeren under tirsdagens utspørring i Sigrid-saken. (Arkivfoto: NTB scanpix)
FIKK HØRE DET: Advokat Thomas Randby fikk tilsnakk av dommeren under tirsdagens utspørring i Sigrid-saken. (Arkivfoto: NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere ganger under forsvarets utspørring av den tidligere medsiktede i Sigrid-saken tirsdag formiddag, brøt dommeren inn og irettesatte advokat Thomas Randby.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvor er det egentlig du vil med disse spørsmålene, spurte tingrettsdommer Ingmar Nestor Nilsen da advokat Thomas Randby konfronterte den 65 år gamle tidligere mekkekameraten med opplysninger han har gitt i politiavhør.

Nilsen påpekte flere ganger at Randby befant seg på siden av rammene straffeprosessloven setter opp for utspørring av vitner, og at «dette kan du like godt som meg, Randby» og «nå vil jeg ikke si dette flere ganger».

Les også: Kameraten rådet Sigrid-tiltalt til å «ta med seg beviset»

Gjennom en rekke spørsmål over flere problemstillinger i Sigrid-saken forsøkte Randby å finne selvmotsigelser og sprekker i rettsforklaringen sammenholdt med rundt 100 timers politiforklaringer.

– Dette vitnet har vært siktet og fremstilt for varetektsfengsling tre ganger, hvor domstolen har funnet sannsynlighetsovervekt for at han har gjort det siktelsen gikk ut på. Vi strever med å skjønne hva som er forandret ved bevisbildet. Jeg forsøker å belyse om det kan være slik at det er forklaringen til vår klient som er den riktige, svarte Randby.

Randby trakk blant annet fram opplysninger fra avhør som tydet på at 65-åringen husker meget godt hva som skjedde dagene etter at Sigrid forsvant, men at han har påfallende vag hukommelse fra dagene før og fra samme natt som Sigrid ble borte.