«Jeg er din» norsk Oscar-kandidat

«Jeg er din» er Iram Haqs debut som spillefilmregissør. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
«Jeg er din» er Iram Haqs debut som spillefilmregissør. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Iram Haqs spillefilmdebut «Jeg er din» er Norges kandidat til Oscar for beste fremmedspråklige film. Den norske Oscar-komiteen beskriver filmen som moden og personlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Filmen handler om en ung alenemor, spilt av Amrita Acharia, som er på jakt etter kjærlighet. Hun har relasjoner til forskjellige menn, men får ikke forholdene til å fungere. Så forelsker hun seg hodestups i svenske Jesper, spilt av Ola Rapace.

«Jeg er din» er Iram Haqs debut som spillefilmregissør. Filmen hadde norsk premiere 16. august og er allerede sett av 10.600 personer på kino.

Den norske Oscar-komiteen mener filmen er «svært moden og universell» og «personlig og autentisk». «Filmen er en imponerende spillefilmdebut som berører og reiser viktige spørsmål om det å være kvinne og menneske i et sammensatt samfunn», heter det i komiteens begrunnelse.

Haq konkurrerte mot Erik Skjoldbjærgs «Pionér» og Arild Østin Ommundsens «Eventyrland» om den norske Oscar-innstillingen.

Hvert land kan innstille én film til nominasjon i kategorien beste fremmedspråklige film, og filmen må ha hatt premiere mellom 1. oktober 2012 og 30. september 2013. Til slutt nomineres fem filmer til prisen.

Nominasjonene offentliggjøres 16. januar 2014. Selve Oscar-kåringen finner sted 2. mars 2014.