Rektor hjalp knivstukket jente

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bodil Røkenes opplevde alle rektorers mareritt da hun måtte være med å yte førstehjelp til den hardt skadde 13-åringen som ble knivstukket på skoleveien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Røkenes fikk beskjed om at det hadde vært «en episode» i skolegården og sprang ut.

– Da ble jeg egentlig med på å hjelpe jenta. Jeg satt og holdt føttene hennes opp i været, forteller Bodil Røkenes til NTB.

Går bra med jenta

Jenta var bevisst da hun ble funnet og snakket med politiet før hun ble kjørt til sykehuset i Harstad. Hun ble senere fløyet videre til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø for behandling. Tilstanden hennes har vært karakterisert som kritisk men stabil.

– Legen sier at det ser ut til å gå bra med jenta, sier pressekontakt Jan Fredrik Frantzen ved sykehuset til NTB.

Mann pågrepet

En mann i begynnelsen av 60-årene er pågrepet for ugjerningen. Han er innlagt på sykehuset i Harstad.

– Da de skulle ta blodprøver av ham for å undersøke om han var ruset, oppdaget legen en somatisk lidelse han mente måtte behandles. Lidelsen har ingen ting med pågripelsen eller hendelsen å gjøre, men derfor har vi ikke avhørt ham. Vi venter på hva sykehuset sier tirsdag, sier stasjonssjef Geir Pedersen ved Harstad politistasjon til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rystet lokalsamfunnet

Den uforståelige og dramatiske hendelsen har satt sitt sterke preg på det lille lokalsamfunnet Borkenes i Troms.

– Folk tror jo nesten ikke at det er sant. Det forstår jeg godt. Vi bor i ei fredelig og flott bygd der det normalt ikke skal skje slike ting. Dette er noe som ikke skal skje, sier ordfører Torbjørn Larsen.

I etterkant av hendelsen var det hektisk aktivitet på skolen. Mange av barna gråt. Flere av elevene hadde sett den skadde jenta som ble knivstukket ved kirkegården like ved skolen. Hun klarte å ta seg fram til en trapp i skolegården for egen maskin før hun segnet om.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har gått rimelig bra å ta seg av elevene. Kommunens kriseteam har vært her på skolen og fulgt opp de elevene som har hatt behov for det. De har også fulgt opp de lærerne som har hatt behov for det, sier Borkenes-rektoren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilfeldig offer

Den siktede ble pågrepet en drøy halv time etter hendelsen. Ifølge politiet var jenta et tilfeldig offer, og mannen er en kjenning som tidligere har vært en del av rusmiljøet i Harstad.

– Han sa uoppfordret til politipatruljen at han hadde gjort noe dumt og hadde knivstukket jenta. Pågripelsen gikk helt rolig for seg, og det var ingen åpenbare tegn på at han var ruset, forteller Pedersen.

Politiet ble varslet klokken 8.16 mandag morgen og var på stedet noen få minutter senere. De har funnet kniven de mener ble brukt i knivstikkingen.

– Vi har minst to voksne vitner som så det som skjedde. Nå fortsetter vi med vitneavhør, sier Pedersen til NTB.

Iverksetter

Ordfører Torbjørn Larsen sier tankene først og fremst går til jenta og hennes familie. Det gjelder å ta vare på hverandre nå.

– Det som har skjedd, går hardt inn på mange. Når elevene kommer på skolen tirsdag morgen, vil de få litt mer voksenkontakt. Det vil være flere voksne i skolegården, og det skal være voksne til stede å snakke med, dele tanker med, og som kan bidra til å gjøre dagen lettere, sier Kvæfjord-ordføreren.


Vis større kart