Venstre-veteraner advarer mot Frp

De to tidligere partilederne i Venstre, Odd Einar Dørum og Lars Sponheim er sterkt imot at Venstre går i regjering med Frp. Det har de gitt klart uttrykk for til partileder Trine Skei Grande, skriver Aftenposten.

Venstre-veteranene Odd Einar Dørum og Lars Sponheim (t.h.)advarer mot å gå i regjering med Frp. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
Venstre-veteranene Odd Einar Dørum og Lars Sponheim (t.h.)advarer mot å gå i regjering med Frp. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Både Sponheim og Dørum er ekspartiledere som, i motsetning til enkelte andre eksledere, blir lyttet til i eget parti, ifølge Aftenposten.

Dørum ønsker ikke å kommentere Aftenpostens opplysninger.

– Det jeg sier til Trine, forblir mellom meg og Trine. Hun har min fulle tillit til det hun nå skal gjøre, sier Dørum.

Les også: Forhandlingsekspert: - Frp har mest å tape

Guri Melby i Venstres sentralstyre, sier at kommentatorer som antar at Venstre glatt går inn i en firepartiregjering, tar feil.

– Dørum og Sponheim representerer et syn på dette som deles av mange i Venstre, selv om partiet har endret seg en del siden de var i ledelsen, sier Melby, og peker på mange nye medlemmer og nye tillitsvalgte de siste årene, særlig fra storbyene.

Les også: Valgforskere: Innvandringsutspill kan ødelegge

– Det er stor usikkerhet, ikke bare i Kristelig Folkeparti, men også i Venstre om hva partiet bør gjøre. Jeg føler selv på den usikkerheten, sier Melby.

Hun mener den store usikkerheten som også finnes i Venstre er underkommunisert i offentligheten.