Venstre-veteraner advarer mot Frp

Venstre-veteranene Odd Einar Dørum og Lars Sponheim (t.h.)advarer mot å gå i regjering med Frp. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
Venstre-veteranene Odd Einar Dørum og Lars Sponheim (t.h.)advarer mot å gå i regjering med Frp. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

De to tidligere partilederne i Venstre, Odd Einar Dørum og Lars Sponheim er sterkt imot at Venstre går i regjering med Frp. Det har de gitt klart uttrykk for til partileder Trine Skei Grande, skriver Aftenposten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Sponheim og Dørum er ekspartiledere som, i motsetning til enkelte andre eksledere, blir lyttet til i eget parti, ifølge Aftenposten.

Dørum ønsker ikke å kommentere Aftenpostens opplysninger.

– Det jeg sier til Trine, forblir mellom meg og Trine. Hun har min fulle tillit til det hun nå skal gjøre, sier Dørum.

Les også: Forhandlingsekspert: - Frp har mest å tape

Guri Melby i Venstres sentralstyre, sier at kommentatorer som antar at Venstre glatt går inn i en firepartiregjering, tar feil.

– Dørum og Sponheim representerer et syn på dette som deles av mange i Venstre, selv om partiet har endret seg en del siden de var i ledelsen, sier Melby, og peker på mange nye medlemmer og nye tillitsvalgte de siste årene, særlig fra storbyene.

Les også: Valgforskere: Innvandringsutspill kan ødelegge

– Det er stor usikkerhet, ikke bare i Kristelig Folkeparti, men også i Venstre om hva partiet bør gjøre. Jeg føler selv på den usikkerheten, sier Melby.

Hun mener den store usikkerheten som også finnes i Venstre er underkommunisert i offentligheten.

Personvernpolicy