Meny

Høyre vil ha fullskala-renseanlegg innen 2020

Høyre-leder Erna Solberg sier at det var på høy tid at regjeringen stanset planene om fullskala CO2-rensing på Mongstad. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre-leder Erna Solberg sier at det var på høy tid at regjeringen stanset planene om fullskala CO2-rensing på Mongstad.

– Det er lenge siden Høyre stilte spørsmål ved om vi faktisk var i stand til å realisere dette prosjektet innenfor økonomisk forsvarlige rammer, sier hun til NRK.

Miljøpolitisk talsmann i Høyre Nikolai Astrup mener klimaforliket fra 2012 om å bygge fullskala-renseanlegg innen 2020 fortsatt er gjeldende.

Han forstår ikke hvorfor olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) mener Stortinget på nytt skal vedta bygging av fullskala-renseanlegg innen 2020.

Les også: Skrinlegger Mongstad-planer

– Alle partier på Stortinget, med unntak av Fremskrittspartiet, ble i klimaforliket fra juni 2012 enige om å bygge et fullskala renseanlegg innen 2020. Dette vedtaket står seg helt uavhengig av hva som nå skjer på Mongstad, sier Astrup, som lenge har vært kritisk til kostnadsnivået på Mongstad-satsingen.

Han sier Høyre er positive til teknologisenteret.

– Regjeringens vedtak kommer på et pussig tidspunkt. Vi mener et fullskala-renseanlegg for CO2 alternativt kan bygges på Svalbard, eller i Grenlandsområdet i Telemark, sier Astrup.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus