Meny

Vil legge ned tre av fire kommuner

Fra venstre: Trine Skei Grande (Venstre), Knut Arild Hareide (KrF), Erna Solberg (Høyre) og Siv Jensen (Frp) oppsummerer fredagens sonderingsforhandlingene under en kort pressekonferanse på Radisson Blu Nydalen i Oslo. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire borgerlige partiene som er i regjeringsforhandlinger er enige om å slå sammen kommuner.

De borgerlige partilederne er enige om å gjennomføre en omfattende kommunereform, opplyser påtroppende statsminister Erna Solberg (H).

– Vi vil invitere alle partiene i opposisjon til å være med på utformingen av og forpliktelser til å gjennomføre en kommunereform. Dette er ikke et mål, men et virkemiddel for å få bedre tjenester og lokalsamfunn som fungerer bedre for innbyggerne, sa Solberg på fredagens pressekonferanse i forbindelse med regjeringssonderingene.

Erna Solberg slo fast at de siste åtte årene har flertallet på Stortinget ikke lyttet særlig mye til nye ideer og forslag.

– Vi har opplevd ganske mye frustrasjon, først og fremst fordi gode ideer er blitt nedstemt på grunn av avsender, ikke på grunn av innholdet. Vi er enige om at vi skal endre kursen når det gjelder dette, sa Solberg.

De borgerlige partiene ønsker et mer åpent forhold til Stortinget og ønsker å involvere Stortinget mer når politikk skal skapes.

Artikkelen oppdateres...

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus