Meny

Sigrid-saken: Ankom barnehagen i håndjern

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tiltalte i Sigrid-saken ankom barnehagen på Østensjø fredag formiddag iført håndjern og fulgt av to polititjenestemenn.

Befaringen startet ved barnehagen der Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant natt til 5. august i fjor.

Politiførstebetjent Per Einar Østrem orienterte retten om funnet av sko, telefon og en sokk i veien og over gjerdet til barnehagen.

Sigrids far, som også deltar på rettens befaring, forklarte rettens medlemmer hvordan trafikken i området er.

– Det er nesten aldri noen som parkerer i denne veien, sa han.

I forkant hadde politiet avmerket et område for pressen ved barnehagen som ligger bare noen hundre meter fra den drepte 16-åringens hjem.

Låven hvor tiltalte for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne hadde en campingvogn. Retten er i dag på befaring på tre steder. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixLåven hvor tiltalte for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne hadde en campingvogn. Retten er i dag på befaring på tre steder. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Les også:  – Føler en viss skyld for Sigrids død

Tilbake i campingvogna

For første gang siden etterforskningen av drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne startet i fjor sommer, åpnet politiet den store trebygningen på Bryn i Oslo der den tiltalte 38-åringen bodde i en campingvogn. 

Den tiltalte 38-åringen ble fulgt av to politimenn da han gikk inn i bygningen som ligger rett ved toglinjen og under en bru.

Innerst i bygningen ble rettens medlemmer orientert om hvordan området rundt campingvognen ble sikret etter at politiet fant stedet i fjor.

Det er campingvogna i låven påtalemyndigheten mener 16-åringen ble drept. Trebygningen ligger bare en kort kjøretur fra barnehagen i Dalbakkveien der Sigrid forsvant.

Les også: Tror Sigrid var i live i campingvognen

Blodspor

Dommer Ingmar Nestor Nilsen, aktoratet, forsvarer John Christian Elden og bistandsadvokat Harald Stabell klemte seg sammen inne i campingvognen der de ble orientert om hvor blodsporene fra den drepte ble funnet.

Politioverbetjent Arvid Bjelkåsen forklarte retten hvordan blodsporene ble funnet. Vogna er møkkete og bære ikke preg av å blitt vasket på årevis.

Befaringen i låven ble avsluttet ved 10.30-tiden

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus