Meny

Norsk oljerigg sto i brann i Nederland

BRANN: En norsk borerigg brenner ved verftet Keppel Verolme i Rotterdam, Nederland. Foto: Port of Rotterdam

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skal ikke være skadde blant de Statoil-ansatte om bord på oljeriggen som begynte å brenne da den lå i tørrdokk på et verft ved Rotterdam i Nederland.

Politiet sier ifølge nu.nl at det var en gasslekkasje som forårsaket brannen. Tre person skal ha pådratt seg skader etter lekkasjen.

To personer skal ha fått brannskader, mens en tredje skal ha pustet inn røyk, melder RTV Rijnmond.

Brannen startet i et lagerrom på riggen der det arbeidet folk.

Inne til overhaling

Til VG sier Knut Rostad, pressevakt i Statoil, at riggen var inne til noe modifikasjonsarbeid.

– Riggen var inne til en femårsoverhaling, en såkalt klassing, i tillegg til noe modifikasjonsarbeid. Det er eller har vært en brann på riggen, vi jobber foreløpig med å få oversikt over situasjonen, sier Rostad.

Oljeriggen SSDR Scarabeo 5 disponeres av Statoil og kom fra oppdrag på norsk sokkel.

Den lå i tørrdokk på verftet Keppel Verolme ved Rotterdam for å gjennomgå en overhaling som gjøres hvert femte år, opplyser Statoil til VG.

– Alle ok

Rostad sier til NRK at Statoil hadde fem ansatte om bord, mens en tredjepartsleverandører hadde tolv personer på plattformen da brannen brøt ut.

– Det vi har vært opptatt av nå i morgentimene, er å bringe klarhet i og få kontroll på våre ansatte. Vi har nå fått bekreftet at de er gjort rede for, og er OK, sier Rostad.

Ifølge nederlandsk politi er brannen slukket, og riggen undersøkes.

Mannskapet på riggen teller vanligvis 180. Statoil fikk i starten av september tillatelse til å bruke oljeriggen, som kan bore på hele 2.000 meters dyp, på Kristin-feltet i Norskehavet, ifølge Offshore Energy Today.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus