Meny

Nytt skytedrama i USA

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

12 personer er skutt, blant dem en treåring som skal være kritisk skadd.

12 personer har blitt skutt i en park ved en basketballbane, melder avisen Chicago Tribune.

En rekke ambulanser har rykket ut til stedet der skytingen har pågått. Ifølge samme kilde, skal brannvesenet i byen ha meldt om at 12 personer er skutt. CNN melder at ti voksne og ett barn på tre år er såret og brakt til sykehus. Ytterligere en person skal være truffet, men har kommet seg til sykehuset for egen maskin for å få behandling.

Oppdatert: Chicago Tribune skriver nå at tilstanden til minst fire av de sårede skal være kritisk, blant dem treåringen som skal ha blitt truffet i ansiktet. Det livløse barnet skal ifølge øyevitner på stedet ha blitt båret til ambulansen av tre politimenn.

De andre sårede skal kun ha fått moderate eller lettere skader.

Ingen av de som er truffet av skuddene er til nå bekreftet omkommet. Det har heller ikke vært noen pågripelser etter hendelsen, bekrefter politiet på stedet.

Les også: Melding om skyting i Sandefjord

Dette er de andre skyteepisoden i USA denne uken. Så sent som mandag ble 12 mennesker skutt og drept da 34 år gamle Aaron Alexis begynte å skyte inne på en marinebase i Washington DC.

Skytingen fant sted i parken South Side sør i byen torsdag kveld lokal tid. Personer som satt inne i en grå sedan skal ifølge vitner ha åpnet ild mens de satt inne i bilen. Flere nasjonale amerikanske medier melder om at politiet nå konsentrerer seg om to gjerningsmenn.

Området der skytingen fant sted skal ifølge NRK være et område som er kjent for gjengoppgjør, men så langt har ingen kunnet bekrefte at det er dette dagens hendelse dreier seg om.

Chicago sliter med å få bukt med omfattende kriminalitet knyttet til en rekke gjenger. I fjor steg antall drap med 16 prosent. I alt ble 506 personer drept, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Politiet har så langt ikke bekreftet antall sårede.

Chicago er president Barack Obamas hjemby. I fjor ba han innstendig om en slutt på den «meningsløse» volden. Han har forsøkt å få innført strengere nasjonale våpenlover, men forslaget strandet i Kongressen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus