Meny

Befaring i Sigrid-saken

Forsvarer John Christian Elden etter fjerde dag i rettssaken mot en sunnmøring som er tiltalt for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag er dagen hvor rettens medlemmer selv skal oppleve de tre omtalte stedene i Sigrid-saken.
Fakta om rettssaken etter drapet på Sigrid:
  • En 38 år gammel mann fra Ålesund er tiltalt etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble drept i august fjor.
  • Påtalemyndigheten har tatt ut en tiltale om forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter og frihetsberøvelse hvor offeret er påført ualminnelige lidelser.
  • Det er varslet påstand om overføring til tvungent psykisk helsevern fordi en av tre sakkyndige har funnet mannen utilregnelig.
  • Oslo tingrett har satt av tre uker til rettssaken.
  • Aktorer i saken er statsadvokat Nina M. Prebe og Jens Olav Sæther. Den tiltaltes forsvarere er advokatene John Christian Elden og Thomas Randby. Bistandsadvokat for den dreptes familie er advokat Harald Stabell.
  • Rettens administrator er tingrettsdommer Ingmar Nestor Nilsen.
  • Fredag vil retten reise på befaring til de tre stedene som har vært mest omtalt i saken: Barnehagen på Østensjø hvor Sigrid forsvant natt til 5. august i fjor, låven på Bryn hvor det er funnet spor av blod av henne inne i campingvogna som den tiltalte disponerte, og skråningen bak verkstedet i Tømteveien på Kolbotn hvor hun ble funnet pakket inn og drept 3. september i fjor.

Hele rettsoppgjøret etter drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne dreier seg om hendelser som skjedde på tre ulike steder: Ved barnehagen på Østensjø hvor hun forsvant natt til 5. august i fjor, låven på Bryn hvor påtalemyndigheten mener hun ble drept og til slutt på verkstedtomta i Tømteveien på Kolbotn hvor hun ble funnet innpakket og død 3. september.

Fredag vil Oslo tingrett bli flyttet rundt til disse tre stedene for at rettens medlemmer selv skal få se og føle stedene det er så mye snakk om.

Følg Sigrid-saken direkte her

Hele dagen er satt av til befaringen. Også pressen skal følge befaringen og blant annet være med inn i den såkalte låven, den store trebygningen etter Kristiania Teglsteinsverk, hvor den tiltalte gjennom flere år har hatt tilhold når han har vært i Oslo. Innerst i den 60 meter dype bygningen bodde han i en campingvogn, eid av den 65 år gamle kameraten som også var siktet i saken frem til i vinter.

Torsdag hørte retten politioverbetjent Arvid Bjelkåsen fortelle hvordan spor etter blod fra Sigrid vitnet om at hun var blitt påført vold inne i vogna. Det var derimot ikke funnet noen spor av at hun ble fraktet inn eller ut av bygningen. Rettsmedisiner Per Hoff Olsen, som vitnet senere samme dag, fortalte at den døde var pakket inn i dyne, et telt, et laken og flere plastposer og stroppet sammen av flere lasteremmer.

Les også: – Jeg har dårlig rygg og kan ikke ha båret en jente

Bylten veide 77 kg, noe som ble oppfattet som mye å håndtere for tiltalte som har et uttrykt ryggproblem. Dette ble likevel imøtegått av Bjelkåsen som opplyste retten om det blant en mengde gjenstander og rot, også var flere ting en kunne bruke til å trille ting med inne i låven, blant annet en rullestol og et trillebord.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus