Meny

Aftenposten tar betalt på nett

Sjefredaktør Hilde Haugsgjerd lanserer en helt ny abonnementsløsning for Aftenposten i november. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aftenposten blir ikke lenger gratisavis på nettet. I november innfører avisa betaling for ikke-abonnenter.

Alle som ønsker å lese mer enn åtte artikler i uka, må da tegne abonnement. Dette er en helt nødvendig utvikling, sier sjefredaktør Hilde Haugsgjerd i Aftenposten.

– Det har vært et kunstig skille mellom nettlesing og papirlesing. Nå fjerner vi alle skiller mellom papir, nett og mobil og gjør all vår journalistikk og våre tjenester tilgjengelig i alle kanaler. Vi tror våre abonnenter vil oppleve dette som en positiv utvikling, sier hun.

Stavanger Aftenblad gikk samme vei allerede før sommeren og Fædrelandsvennen har hatt betalingsløsning i over ett år. Bergens Tidende er også i ferd med å kjøre i gang en løsning med betaling for nettavisen.

Riksavisene VG og Dagbladet har for lengst etablert egne abonnementsløsninger på internett, men mye av innholdet er fortsatt gratis.

– Vi har studert mange ulike løsninger og mener vi har funnet den som passer vår avis og våre lesere best. Den samme løsningen er valgt i flaggskipet New York Times, der resultatet har vært svært positivt, sier administrerende direktør Sondre Gravir i Aftenposten.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus