Meny

Syria vil foreslå våpenhvile på fredskonferanse

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den syriske regjeringen mener borgerkrigen er fastlåst og vil be om våpenhvile dersom Genève-konferansen blir noe av, sier visestatsminister Qadri Jamil til avisa The Guardian.

– Verken den væpnede opposisjonen eller regimet er i stand til å tilføye den andre siden nederlag, sier Jamil til avisen.

På spørsmål om hva han ville foreslå på konferansen i Genève som Russland og USA prøver å få i stand, svarte han:

En slutt på utenlandsk intervensjon, en våpenhvile og iverksettelsen av en fredelig politisk prosess på en slik måte at det syriske folk kan nyte godt av selvbestemmelse uten utenlandsk innblanding og på demokratisk vis, sa han.

Hittil har det ikke vært mulig å få opprørerne til å ville delta på konferansen. De boikottet det første møtet og nekter å delta på det neste om ikke president Bashar al-Assad først går av.

Jamil insisterte på at det ikke blir aktuelt for Assad å trekke seg, men han fremholdt at framtidens regime ikke kommer til å ligne på dagens.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus