Meny

Minst 87 drept i brutalt islamistangrep i Nigeria

Minst 87 mennesker ble drept da islamister fra terrororganisasjonen Boko Haram gikk til angrep nordøst i Nigeria tirsdag. Foto: AFP / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 87 mennesker ble drept da islamister fra terrororganisasjonen Boko Haram gikk til angrep nordøst i Nigeria tirsdag.

Opprørerne stakk også en rekke hjem og bygninger i brann. Flere vitner sier at islamistene sperret av veier og skjøt folk som forsøkte å flykte.

– 87 døde mennesker ble funnet i bushen, og våre folk leter fortsatt etter flere, sier Saidu Yakubu, som jobber for miljøvernmyndighetene i området.

Les også: 35 drept i angrep mot landsby i Nigeria

Onsdag sa den nigerianske hæren at de drepte 150 medlemmer av Boko Haram i et angrep mot en av islamistbevegelsens leirer forrige uke.

Regjeringen innførte i midten av mai i år unntakstilstand i Borno. Samtidig ble mobilnettet i delstaten stengt for å gjøre det vanskeligere for ulike Boko Haram-grupper å samordne sin virksomhet.

Dette har også gjort det vanskeligere for mediene å følge med på utviklingen i krigen mellom regjeringen og islamistene.

Les også: 44 drept i angrep mot moské i Nigeria

Siden 2009 er rundt 1.500 mennesker drept i voldshandlinger nord i Nigeria, der Boko Haram har stått bak angrep spesielt mot kristne.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus