Meny

Tror Sigrid var i live i campingvognen

FUNNET DREPT: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant på Østensjø i Oslo natt til søndag 5. august i fjor. 4. september i fjor bekreftet politiet at en død person som kvelden før ble funnet i et skogholt ved industriområde på Kolbotn i Oppegård, var den savnede jenta. Foto: Privat

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets blodspesialist tror Sigrid (16) mest sannsynligvis ble utsatt for stump vold mot hodet.

Konklusjonen fra Oslo-politiets blodekspert er tydelig på at han mener sengen i campingvognen til den tiltalte 38-åringen mest sannsynlig er åstedet for drapet på Sigrid.

I sengeområdet i vognen har politiet funnet blodspor etter 16-åringen.

Politioverbetjent Arvid Bjelkåsen har gransket blodfunnene i campingvognen og mener blodsporene tyder på at Sigrid var i live i campingvogna.

– Sigrid har sannsynligvis blitt utsatt for vold mens hun befant seg i sengedelen, sa han.

Les også: Tiltalte: – Bildet av bilen kan være manipulert

Vold mot hodet

Blodet som ble funnet på veggen i vognen var ikke koagulert da det traff veggen.

DREPT HER: I denne campingvognen på Bryn i Oslo mener politiet Sigrid ble utsatt for stump vold mens hun levde. Foto: PolitietDREPT HER: I denne campingvognen på Bryn i Oslo mener politiet Sigrid ble utsatt for stump vold mens hun levde. Foto: Politiet

Ifølge krimteknikeren sannsynliggjør det at Sigrid var i live på tidspunktet da blodet traff veggen.

Ifølge Bjelkåsen ble hun sannsynligvis påført gjentatt stump vold mot hodet.

– I dette tilfelle kan det være knyttneveslag, men vi kan ikke utelukke at det er slått med en gjenstand. Men det er ikke funnet noen gjenstand, sier han.

Les også: - Føler en viss skyld for Sigrids død

Kan ha båret Sigrid

Aktor Nina Prebe forklarte at de ikke er gjort funn av blod på betonggulvet på låven, utenfor campingvognen. Prebe spurte politioverbetjenten om hvordan det ville vært om Sigrid blødde på vei inn i låven.

TILTALT FOR DRAP: Den tiltalte 38-åringen mener har ikke har noe med drapet å gjøre. Foto: NTB scanpixTILTALT FOR DRAP: Den tiltalte 38-åringen mener har ikke har noe med drapet å gjøre. Foto: NTB scanpix

– Hvis hun hadde gått eller blitt båret utildekket med en skade som blødde, så ville vi sannsynligvis funnet blodspor, sa Bjelkåsen med henvisning til politiets bruk av hunder som er eksperter på å finne blod.

Stien fra døren på låven og inn til campingvognen beskrives som én meter bred. Bjelkåsen mener det ville vært mulig for den tiltalte å bære med seg Sigrid til og fra campingvognen.

– Ja, vi har gjort noen forsøk på dette. Det lar seg gjør for meg og for andre. Det er også en del hjelpemidler med hjul som man kan bruke et stykke. For eksempel rullestol, tralle og trillebord, sa han.

Den tiltalte 38-åringen har tidligere hevdet at han ikke kan være gjerningsmannen ettersom han har store problemer med ryggen.

Les også: – Jeg har dårlig rygg og kan ikke ha båret en jente

– Hadde tilstått

Under utspørring i Oslo tingrett onsdag forklarte den 38 år gamle mannen at han ville tilstått om han hadde drept Sigrid.

– Selvfølgelig ville jeg gjort det. Problemet er at det ikke er min type greie å løse problemer på, svarte tiltalte.

Han mener politiet ikke har gjort noe for å undersøke om han er uskyldig i saken. Tiltalte begrunnet dette med at politiet bare har hørt ett eneste lydopptak han hevder å være i besittelse av.

38-åringen forstår ikke at det har blitt tatt ut tiltale mot ham i saken. Mannen sa under utspørringen at han er svært opptatt av at politiet får løst saken.

– Selvfølgelig er jeg opptatt av det. Jeg sitter innblandet i en sak jeg ikke har noe med å gjøre, sa han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus