Meny

Vil sprenge krigsbombe på kirkegård i Oslo

Sprenges: Bomben som ble funnet på Høybråten kirkegård i Oslo torsdag morgen vil bli destruert på kirkegården. Foto: Stian Lysberg Solum NTB Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarets eksperter forbereder nå å destruere bomben på kirkegården.

Bomben som ble funnet på Høybråten kirkegård i Oslo torsdag morgen vil bli destruert på kirkegården. Forsvarets eksperter meldte klokken 15.00 at de har begynt med forberedelser. De må først grave et nytt og dypt hull og dra gjenstanden over dit før sprengning.

– Det skal dreie seg om sprenglegeme som er sluppet fra fly. Folk på stedet kan ikke gi noe anslag om når operasjonen er gjennomført, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Fra 2. verdenskrig

Under graving av en grav i dag morges kom arbeiderne på Høybråten over en stor sylinderformet metallgjenstand på rundt en meter. Det skulle vise seg å trolig være en bombe eller stor granat fra annen verdenskrig.

– En spesialist fra Forsvaret har vurdert at det kan være eksplosiver i metallgjenstaden, som er halvannen meter lang.  Der er flere mann fra bombegruppa tilkalt, sa assisterende gravlundsjef Johnny Lindberg til Dagbladet tidligere på dagen.

Ingen fare

Politiet ble varslet klokka 07.40 torsdag morgen. Klokken 10.35 meldte politiet at funnet av bomben trolig viser seg å være industrielt avfall med ikke farlig innhold, skriver TV 2.

Forsvaret og politiets bombeeksperter var enige om at det trolig er en skarp granat fra krigens dager. 

Operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politidistrikt mente det ikke var noen overhengende eksplosjonsfare og området ble derfor ikke evakuert.

– Den har ligget stille i sikkert 40 år. Men vi har sperret av. Det er ingen grunn til å ta og føle på den, forklarte operasjonsleder Belle til NRK.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus