Vil ha 18 års fengsel for drapstiltalt svenske

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktor Petter Sødal la ned påstand om 18 års fengsel da rettssaken mot en 45 år gammel svensk statsborger fortsatte i Aust-Telemark tingrett torsdag, skriver Varden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen står tiltalt for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter på sin ekssamboer, 26 år gamle Anna Medvedeva i oktober i fjor.

Aktor mener drapet ble begått for å skjule bortføringen av Anna og parets felles sønn. Tiltalte har erkjent drapet og erkjenner straffskyld, men har ikke innrømmet at det ble begått for å skjule bortføringen.

Les også: Drapssiktet mann utleveres fra Sverige

Drapsofferet ble tvunget inn i bagasjerommet på en bil og bundet med gaffateip og lastestropper, før hun ble kjørt til et skur på Resjemheia i Notodden og drept. Den tiltalte ble senere pågrepet i Sverige og utlevert til Norge.

Det tidligere samboerparet hadde en pågående barnefordelingssak da drapet skjedde, og politiet hadde registrert flere episoder der mannen var involvert. Kvinnen hadde anmeldt mannen for overgrep.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Vil ha svar på hvor Anna (26) døde

Bistandsadvokat Maggi Vineshaugen Rødvik krever over tre millioner kroner i erstatning på vegne av sønnen og avdødes mor. Det er avdødes tante, søsteren til moren Olga Medvedeva, som nå har foreldreansvaret for den lille gutten, ifølge Varden. Gutten var elleve måneder gammel da moren ble drept.

Les også: Gransker nødmelding i drapssaken i Telemark