Meny

Solberg mener det ville vært lurt med innsyn

Høyres leder Erna Solberg (t.v.) mener finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap, t.h.) burde ha godtatt partifelle Jan Tore Sanners ønske om innsyn i statsbudsjettet. Arkivfoto: Fredrik Varfjell (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommende statsminister Erna Solberg (H) mener det ville vært veldig lurt om avtroppende finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) hadde gitt sondørene innsyn i det kommende statsbudsjettet.

Da Høyres nestleder Jan Tore Sanner ba Johnsen om informasjon fra statsbudsjettet som et hjelpende bidrag til regjeringssamtalene, svarte Finansdepartementet med et offentlig brev til alle partier, skriver Dagens Næringsliv.

I samråd med Statsministerens kontor avviste Johnsen forespørselen med henvisning til at informasjon om statsbudsjettet normalt ikke blir gjort kjent før finansministeren legger det fram.

Det er synd, mener påtroppende statsminister Solberg:

– Jeg synes det ville vært veldig lurt om vi hadde fått informasjon om hvordan den økonomiske situasjonen er. Det er ikke uvanlig at man, i overgang mellom to regjeringer, også får oppdatert informasjon til forhandlingene om saker som ikke er helt avklart ennå, sa Solberg på vei inn til sonderingene i Nydalen torsdag morgen.

Les også: Høyre ba om hjelp fra finansministeren - fikk nei

Hun avviste likevel at hun var skuffet over avslaget.

– Vi regnet kanskje ikke med at vi fikk så mye mer enn det som var åpne kilder. Men det er greit å kvittere ut det og, sa hun.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus