Meny

Dagen for tekniske bevis i Sigrid-saken

DRAP: Statsadvokat Nina Margoth Prebe (t.v) og forsvarer John Christian Elden under rettsaken mot en sunnmøring i forbindelse med drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne i Oslo Tingrett onsdag. (Bak i bildet) Andreas Eirik Hamnes. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag vil politiets eksperter vise retten hvilke tekniske bevis de sikret fra låven og i den tiltaltes campingvogn på Bryn i Oslo. I tillegg skal obduksjonen av Sigrid Giskegjerde Schjetne legges fram.

Etter tre dager med den tiltaltes forklaring er torsdagens program i sin helhet viet etterforskningen og obduksjonen av den døde 16-åringen.

Det er spesielt hvilke funn som ble gjort i låven på Bryn hvor den tiltalte 38-åringen bodde i en campingvogn, og hvor politiet gjorde en rekke biologiske spor, som vil bli gått gjennom først.

I påtalemyndighetens bevisoppgave er låven og campingvogna utpekt som åsted, altså det stedet hvor politiet mener Sigrid Giskegjerde Schjetne ble drept.

Les også: Derfor hevder tiltalte han ikke kan ha drept Sigrid

Blod fra 16-åringen er funnet på en rekke steder og gjenstander, men ingen av bevisene knytter den tiltalte direkte til den volden politiet mener hun ble påført.

– Jeg ber retten merke seg at temaet låven er meget sentralt i saken, sa statsadvokat Nina Prebe under sitt innledningsforedrag mandag.

Senere torsdag vil også patolog Per Hoff Olsen, som sto for obduksjonen av den døde, legge fram sine funn og konklusjoner for Oslo tingrett.

Les også: - Føler en viss skyld for Sigrids død

Det tok nesten en hel måned fra Sigrid forsvant natt til 5. august i fjor og til hun ble funnet 3. september. Det er ikke endelig klarlagt hva hun døde av eller når hun døde, men det er funnet spor etter stump vold mot hodet, bryst og mageregionen.

Etter at hun var død ble hun pakket inn i dyner, sengetøy og et telt før hun ble fraktet fra Bryn til Kolbotn og dumpet i skråningen bak verkstedet til den tiltaltes 65 år gamle kamerat som også var siktet i saken de første månedene.

Les også: Her mener politiet at Sigrid ble drept

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus