– Bomber funnet på T-banelinje i Kairo

En soldat holder vakt i nærheten av børsen i sentrum av Kairo. Foto: Mohamed Abd El Ghany (Reuters)
En soldat holder vakt i nærheten av børsen i sentrum av Kairo. Foto: Mohamed Abd El Ghany (Reuters)

Flere T-banelinjer i Kairo ble torsdag stengt etter at det skal ha blitt funnet to udetonerte bomber på sporene ved en T-banestasjon sør i byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bombeeksperter er sendt til området. De finkjemmer sporene på jakt etter mer sprengstoff, ifølge sikkerhetskilder.

Egyptiske sikkerhetsstyrker skal tidligere i morges ha tatt kontroll over et islamist-dominert nabolag utenfor Kairo etter å ha stormet området.

Politimann drept

En politimann ble ifølge statlig fjernsyn drept under sammenstøtene i Kerdasah-området. Det ble brukt både tåregass og skytevåpen under stormingen. Siden skal det ha blitt innført portforbud.

Myndighetene beskriver stormingen som en offensiv mot militante grupper, som mistenkes for å ha drept politifolk og for å ha satt fyr på politistasjoner. Stedet skal «renses for terrorister», ifølge en tjenestemann.

Elleve politimenn ble drept i Kerdasah i august. Politistasjonen i området ble forlatt etter å ha blitt truffet av rakettdrevne granater og skudd.

– Ikke velkomne

Men ifølge en innbygger i området er politistyrkene ikke velkomne.

– Vi stoler ikke på dem ettersom vi vet de kommer for å pågripe mennesker vil kjenner og respekterer, og som de anklager for volden som vi vet fremmede står bak, ikke våre respektable sjeiker, sa beboeren Ahmed Aly til Reuters onsdag.

Politistyrkene har inntil nå avstått fra å gå inn i Kerdasah. Bydelen ligger 14 kilometer fra Kairo og er kjent som et kjerneområde for islamister.

Minst tusen drept

Hundrevis av Mursi-tilhengere ble drept da de nye militærstøttede myndighetene grep inn overfor to protestleire i Kairo i august. Leirene var etablert som en protest mot militærkuppet i juli.

Blant de minst 1.000 ofrene for volden var 100 politifolk. Angrepet mot politistasjonen i Kerdasah skjedde rett etter at leirene ble angrepet.

Siden avsettelsen av Mursi er nærmere 2.000 islamistiske aktivister og politikere pågrepet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus