Meny

Avsluttet søk etter nødanrop i Oslofjorden

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søket som ble satt i verk etter at Hovedredningssentralen mottok et nødanrop fra et fartøy som kalte seg Oslo 4 onsdag kveld, ble avsluttet natt til torsdag.

– Vi har søkt gjennom hele Indre Oslofjord og mener at hvis noen virkelig var i nød, så ville vi visst det nå. Vi antar at det var en falsk nødmelding, sier redningsleder Bjørn Jarle Åmlid ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB

Mayday-anropet ble fanget opp på Tjøme radio klokka 23.20 onsdag kveld.

– Kallet ble sendt ut ved to anledninger, og man kalte seg Oslo 4. Det ble sagt mayday, mayday, men man sa ikke hva problemet var, sier Åmlid.

Han forteller at de slet med å finne ut hvem eller hva Oslo 4 er.

– Vi har prøvd å finne ut om det er ferjer som heter det, men alt vi vet er at det var en ferje med det navnet en gang på 90-tallet. Vi vet ikke hva det kan dreie seg om, sier Åmlid.

Redningshelikopter, to redningsskøyter, mannskaper fra Forsvaret og politibåten til Oslo-politiet deltok i søket i Indre Oslofjord.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus