Meny

Uvær og jordskred raserte landsby i Mexico

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først hørte folk i La Pintada at det buldret i åssiden over dem. Så veltet jordmassene ned over landsbyen sørvest i Mexico og begravde mennesker, kirken og skolen.

Avsidesliggende La Pintada ble offer for tropestormen Manuel, som har herjet langs den mexicanske vestkysten i flere dager. Minst 15 av innbyggerne omkom, og rundt 80 mennesker har mistet livet andre steder i landet, viste en foreløpig oversikt torsdag.

– Mer enn halve La Pintada ble utslettet, bare noen få hus står igjen, fortalte trebarnsmoren Maria del Carmen Catalan. Mexicos president Enrique Pena Nieto sa at 58 mennesker var savnet i landsbyen med rundt 400 innbyggere.

«Lignet på torden»

– Vi satt og spiste, da vi hørte noe som lignet på torden, og da fjellet falt sammen ble husene feid vekk, sa husmoren Erika Guadalupe Garcia. – Det var en stygg lyd, verre enn en bombe, sa 17-åringen Clara Catalan.

De som klarte å komme seg på beina og løpe, greide seg. En av innbyggerne fikk over radio kontakt med en nabolandsby og fortalte om katastrofen som hadde rammet La Pintada, som ligger i delstaten Guerrero i de sørvestlige delene av Mexico.

Manuel ble onsdag oppgradert fra tropisk storm til orkan. Store deler av det sørlige Mexico er satt under vann etter at landet ble truffet av en uvanlig kombinasjon av to stormer på hver sin kyst sist helg.

Enda sterkere?

USAs nasjonale orkansenter i Miami sier at Manuel kan komme til å vokse seg enda sterkere. Den ventes å fortsette innover land i Sinaloa og Baja California i det nordvestlige Mexico, der særlig turistbyen Los Cabos er utsatt.

Samtidig ble det meldt at en ny storm som er i ferd med å utvikle seg utenfor Yucatán på den karibiske kysten, også kan bli en orkan. Meteorologer advarte om fare for nye store nedbørsmengder i denne regionen.

Den kjente havne- og turistbyen Acapulco er blant de hardest rammede stedene. Halve byen var under vann, begge hovedveiene som knytter byen til omverdenen, var sperret av jordskred, og flyplassterminalen sto under vann.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus