Meny

Arda løftet Atlético

Arda Turan feirer sin scoring i Atletico Madrids 3-1-seier over Zenit St. Petersburg. (Foto: Juan Medina, Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arda Turan scoret ett mål og la opp til ett da Atlético Madrid innledet mesterligaen med 3-1-seier over Zenit St. Petersburg onsdag.

Atlético, som er uten poengtap i serien, slet med å bryte ned det russiske gjestelagets velorganiserte forsvar i første omgang. Den brasilianske forsvareren Miranda sprakk nullen da han nikket et hjørnespark i mål i det 40. minutt.

Les også: Messi startet med hattrick

I annen omgang måtte Zenit mer framover på banen. Det så ut til å betale seg da den brasilianske spissen Hult sendte en kanon i nettet til 1-1, og ikke lenge etter traff Alexander Kerzjakov tverrliggeren med et frispark.

Den tyrkiske midtbanespilleren Arda fikk Atlético tilbake i førersetet da han kjempet ballen i mål etter et frispark i det 64. minutt, og han serverte innbytter Leo Baptistao det siste målet ti minutter før slutt.

Les også: Sterk mesterligastart av Arsenal

– Kampen ble akkurat slik vår trener Diego Simeone sa den ville bli. Det var svært intenst, sa 21-årige Baptistao etter mesterligadebuten.

– Dette var min første kamp i denne turneringen. Å høre hymnen og bære drakten med mesterligasymbolet rørte meg. Det var ingen hvilken som helst kamp, sa han.

I samme gruppe sørget argentinske Lucho Gonzalez for at Porto vant 1-0 borte mot Austria Wien. Han omsatte et innlegg fra Danilo i scoring ti minutter ut i annen omgang.

Les også: Sjokktap for Chelsea

Porto dominerte banespillet i første omgang, men skapte lite mot et hjemmelag som spilte sin første mesterligakamp. Porto økte tempoet i annen omgang og tok fortjent ledelsen, men Austria kom tilbake og hadde både en nikk i tverrligger fra Marko Stankovic og et skudd rett utenfor fra Philipp Hosiner før Porto kunne feire seieren.

Les flere fotballnyheter her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus