Arda løftet Atlético

Arda Turan feirer sin scoring i Atletico Madrids 3-1-seier over Zenit St. Petersburg. (Foto: Juan Medina, Reuters / NTB scanpix)

Arda Turan scoret ett mål og la opp til ett da Atlético Madrid innledet mesterligaen med 3-1-seier over Zenit St. Petersburg onsdag.

Atlético, som er uten poengtap i serien, slet med å bryte ned det russiske gjestelagets velorganiserte forsvar i første omgang. Den brasilianske forsvareren Miranda sprakk nullen da han nikket et hjørnespark i mål i det 40. minutt.

I annen omgang måtte Zenit mer framover på banen. Det så ut til å betale seg da den brasilianske spissen Hult sendte en kanon i nettet til 1-1, og ikke lenge etter traff Alexander Kerzjakov tverrliggeren med et frispark.

Den tyrkiske midtbanespilleren Arda fikk Atlético tilbake i førersetet da han kjempet ballen i mål etter et frispark i det 64. minutt, og han serverte innbytter Leo Baptistao det siste målet ti minutter før slutt.

– Kampen ble akkurat slik vår trener Diego Simeone sa den ville bli. Det var svært intenst, sa 21-årige Baptistao etter mesterligadebuten.

– Dette var min første kamp i denne turneringen. Å høre hymnen og bære drakten med mesterligasymbolet rørte meg. Det var ingen hvilken som helst kamp, sa han.

I samme gruppe sørget argentinske Lucho Gonzalez for at Porto vant 1-0 borte mot Austria Wien. Han omsatte et innlegg fra Danilo i scoring ti minutter ut i annen omgang.

Porto dominerte banespillet i første omgang, men skapte lite mot et hjemmelag som spilte sin første mesterligakamp. Porto økte tempoet i annen omgang og tok fortjent ledelsen, men Austria kom tilbake og hadde både en nikk i tverrligger fra Marko Stankovic og et skudd rett utenfor fra Philipp Hosiner før Porto kunne feire seieren.