Sjokktap for Chelsea

Mohamed Salah scorer for Basel i 2-1-seieren borte mot Chelsea i mesterligaen onsdag. (Foto: Dylan Martinez, Reuters / NTB scanpix)

José Mourinhos problemer med å styre Chelsea til mesterligasuksess fortsetter. Laget måtte se seg slått 1-2 hjemme av sveitsiske Basel.

Chelsea dominerte fullstendig i første omgang og tok ledelsen da Oscar ble spilt gjennom av Frank Lampard og sendte ballen i hjørnet rett før pause.

I annen omgang fortsatte Chelsea å angripe og skape sjanser, mens Basel skapte lite. Så slå gjestene plutselig til. Mohamed Salah fikk et innlegg fra venstre i det 71. minutt og sendte ballen forbi Petr Cech.

Utligningen forvandlet Basel, som satte sjokkerte hjemmespillere under press og skapte flere sjanser. Lagkaptein Marco Streller satte hodet på et hjørnespark i det 82. minutt, og dermed var Chelsea slått.

Basel-stopper Fabian Schär kunne juble på Stamford Bridge åtte dager etter at han knuste Norges VM-drøm på Ullevaal. Han overlot til andre å score målene i London, men han bidro til å temme Mourinhos menn.

Portugiseren har vunnet mesterligaen med Porto og Inter, men hans manglende suksess i turneringen kostet ham jobben i den første perioden som Chelsea-manager. Onsdag kom han skjevt ut igjen.

Det gjorde ikke Schalke, som knuste Steaua Bucuresti 3-0 i en kamp der alle målene kom i siste halvdel av annen omgang. Atsuto Uchida scoret det viktige ledermålet før Kevin-Prince Boateng og Julian Draxler økte hver sin gang.