Messi startet med hattrick

Lionel Messi fremviste magi på Camp Nou onsdag kveld. Foto: Gustau Nacarino / Reuters / NTB Scanpix
Lionel Messi fremviste magi på Camp Nou onsdag kveld. Foto: Gustau Nacarino / Reuters / NTB Scanpix

Lionel Messis (26) tre mål i Barcelonas 4-0-seier over Ajax var hans mål nummer 60, 61 og 62 i mesterligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frisparkmål i første omgang ble fulgt opp av to nye mål etter fint spill i 2. omgang. Dermed er han den første spiller som har gjort hattrick fire ganger i mesterligaen.

– Det var viktig å starte med en seier, særlig ettersom vi spilte hjemme, sa Messi til Canalplus.

Les også: Sjokktap for Chelsea

– I annen omgang hadde vi ballen og kontrollerte kampen. Tidligere hadde vi problemer med å presse dem fordi Ajax flyttet ballen bra, men alt i alt var dette en flott prestasjon.

Statistikken viser at Messi har pene 62 scoringer på 80 kamper i mesterligaen. Det gir et snitt på sterke 0,78 mål per kamp.

Les også: Sterk mesterligastart av Arsenal

Spanjolen Raul er den mestscorende i mesterligaens historie med sine 71 scoringer. Nærmest bak Messi følger Cristiano Ronaldo med 54 fulltreffere i verdens gjeveste klubbturnering.

Vakkert

Ledermålet til Messi var av det vakre slaget og kom på et direkte frispark fra 22-23 meter. Frisparket gikk utenfor muren, og det snek seg elegant inn via stolpen i keeperhjørnet til Kenneth Vermeer.

Les også: Arda løftet Atlético

Ti minutter ut i 2. omgang ble det 2-0. Sergio Busquets raidet inn i boksen til Ajax og slapp ballen elegant til Messi. Han fintet bort en motstander og satte enkelt ballen forbi Vermeer.

Neymar fikk sjansen på topp sammen med Messi og hadde et nydelig forarbeid til Gerard Piqués 3-0-scoring. Så var det duket for Messi igjen. Han lekte seg med ballen og motspillerne og gjorde alt selv da han trillet inn 4-0 kvarteret før slutt.

En god Svein Oddvar Moen dømte straffe til Ajax. Den reddet Barca-keeper Victor Valdés.

Historie

For to klubber med så tette bånd som Barcelona og Ajax er det nesten utrolig at klubbene aldri har møtt hverandre i en offisiell kamp før onsdag kveld. Båndene mellom klubbene stammer fra 1973 da Johan Cruyff skiftet fra Ajax til Barcelona. Siden har hele 13 spillere byttet fra Ajax til Barcelona enten direkte eller via omveier. Seks spillere har gått motsatt vei.

Ajax-trener Frank de Boer er en av dem som har spilt for begge klubbene. Onsdag måtte han se at laget sitt ble et nummer for lite.

I den andre kampen i gruppe H vant Milan 2-0 over Celtic på San Siro etter to scoringer de siste ti minuttene. Et selvmål av Emilio Izaguirre sprakk nullen, og Sulley Muntari doblet seiersmarginen.

Les flere fotballnyheter her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus