Meny

Bilist dømt for uaktsomt drap på syklist i Moss

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 53 år gammel mann fra Moss er dømt til 90 dagers fengsel, hvorav 60 dager betinget, etter at han kjørte på en syklist i april i fjor, melder NRK.

53-åringen var på vei fra Svinndal mot Moss da han kjørte på en 67 år gammel mann, som syklet i samme retning, på en slette etter en slak høyresving. Det var tørr veibane og gode kjøreforhold.

Syklisten ble liggende bevisstløs på asfalten 30 meter fra der han ble påkjørt. Han ble brakt til Ullevål sykehus med helikopter, men døde av skadene.

Det var ingen vitner til ulykken, men ut fra tekniske spor mener retten at årsaken til ulykken var at bilisten oppdaget mannen på sykkel for sent.

I tingretten forklarte 53-åringen at han nøs et par ganger like før sammenstøtet med syklisten, og at det kan være en forklaring på at han ikke oppdaget ham i tide.

Moss tingrett mener at dersom nys medfører fare, betyr det at farten er for høy og sjåførens sikkerhetsmarginer for små.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus