Meny

Onde ånder får skylden for flyulykker

Flere aviser skriver at det hviler en forbannelse over Thailand etter en rekke transportulykker. Bildet viser et fly fra Thai Airways som skled av rullebanen på Suvarnabhumi internasjonale flyplass den 9. september i år. Foto: AP Photo/Apichart Weerawong/NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et fly fra Thai Airways skled av rullebanen på Suvarnabhumi internasjonale flyplass. Nå skal onde ånder blidgjøres for å forhindre nye ulykker.

Den foreløpige etterforskningen etter ulykken peker på en feil med landingshjulene på flyet som skled av rullebanen på flyplassen 9.september i år.

Administrerende direktør i Thai Airways, Sorajak Kasemsuvan, tar likevel ingen sjanser etter ulykken og har varslet at selskapet vil gjennomføre en større seremoni for å blidgjøre ondsinnede ånder som sies å hjemsøke Suvarnabhumi internasjonale flyplass ved Bangkok i Thailand.

Ulykken er den verste som har skjedd på flyplassen siden åpningen for syv år siden.

Bakgrunn: Fly krasjlandet i Bangkok

Vil takk de samme åndene

Det er den thailandske avisen Khaosod som melder at flyselskapet under seremonien også vil takke de samme åndene for at redningsaksjonen etter ulykken blir betegnet som vellykket.

Flere aviser skriver at det hviler en forbannelse over Thailand etter en rekke transportulykker.

De siste månedene har det vært flere alvorlige ulykker på lands og til vanns.

– Mulig forbannelse

13. september sporet et tog fra Malaysia til Bangkok av og avisene skriver at en mulig forbannelse kan ha skylden.

Samferdselsminister i Thailand, Chatchart Sitthipan, åpner nå opp for å gjennomføre en større seremoni for å drive bort onde ånder for å forhindre nye ulykker.

– Det har vært flere dødsfall en vanlig. Mange har antydet at samferdseldepartementet trenger å gjennomføre en storstilt seremoni, sier han til avisen Khaosod.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus