Meny

Ikke noe konkret fra regjeringssonderingene:

Jensen ba Solberg om å ikke svare på spørsmål

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Erna Solberg fikk spørsmål om Frps bruk av ordet «snikislamisering» på onsdagens pressekonferanse, hvisket Siv Jensen «ikke kommenter» til Høyres statsministerkandidat.

Spørsmålet om hvorvidt Erna Solberg synes det var problematisk at Siv Jensen ikke ville ta avstand fra bruken av ordet, kom på slutten av den korte pressekonferansen som de fire partilederne holdt etter onsdagens sonderingssamtaler i Nydalen i Oslo.

Erna Solberg svarte da også som Siv Jensen ville.

– Det har jeg ingen kommentarer til. Det er en gammel debatt som jeg tror vi er ferdig med for lengst, sa en litt irritert Solberg.

Les også: Økt oljepress på sonderingene i Nydalen

Spørsmålet om bruken av ordet «snikislamisering» kom opp igjen på tirsdagens internasjonale pressekonferanse som Fremskrittspartiet holdt etter at flere utenlandske aviser skrev om Anders Behring Breiviks tidligere medlemskap i partiet.

Nestleder Ketil Solvik-Olsen gikk da langt i å beklage bruken.

– Det var en dårlig bruk av ordet, sa han tirsdag.

Siv Jensen har imidlertid ikke vært villig til å beklage bruken av begrepet som hun benyttet i 2009.

Ikke noe konkret til nå

Samtalene mellom de tre borgerlige partiene fortsetter i en fin tone, men fortsatt har ikke noe konkret kommet ut av sonderingene.

Det var i all hovedtrekk budskapet etter at de fire partilederne i Høyre, Frp, Venstre og KrF kom ut fra møterommet på hotell Radisson Blu i Nydalen i Oslo onsdag ettermiddag.

– Vi er ved veldig godt mot og har hatt gode og konstruktive samtaler som vi kommer til å holde for oss selv, sa Høyres partileder Erna Solberg på den korte pressekonferansen.

Hun understreket at hun ikke ville si noe om hvilke temaer de har snakket om i løpet av de dagene sonderingene har funnet sted.

Les også: Høyre gir Frp internasjonal krisehjelp

KrFs partileder Knut Arild Hareide sa at helheten var avgjørende for et godt resultat.

– Vi ser ikke helheten ennå. Det er definitivt framgang, men vi trenger litt tid, sa Hareide.

Også Frps Siv Jensen og Venstres Trine Skei Grande mente at det var framgang på mange områder og at partene viser veldig stor vilje til å finne løsninger.

På spørsmål om partiene er klare til å svelge unna noen kameler for å komme fram til løsninger, svarte Solberg til slutt noe fleipete:

– Til lunsj hadde vi lammekjøtt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus