Meny

Beredskapstroppen styrkes

STYRKES: Allerede i høst blir Beredskapstroppen styrket. Her ser du beredskapstroppen under en terrorøvelse på Romerike i fjor. Arkivfoto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politidirektoratet styrker beredskapstroppen på bakgrunn av alvorlige hendelser i inn- og utland. De første nyansettelsene skal skje i høst.
Beredskapstroppen:
  • Beredskapstroppen (BT), kallesignal «Delta», er det norske politiets spesialtrente innsatsstyrke mot sabotasje, terrorisme, gisselsituasjoner, samt vanskeligere, væpnede oppdrag, både innenlands og utenlands.
  • Styrken på 70 personer holder til i Oslo politidistrikt og ledes av politiinspektør Anders Snortheimsmoen.
  • Mannskaper fra Delta pågrep Anders Behring Breivik på Utøya etter terrorangrepene 22. juli.
  • Beredskapstroppen ble styrket i 2011 og 2012 med nytt materiell, blant annet pansrede kjøretøyer.
  • Onsdag varslet Politidirektoratet at Beredskapstroppen nå vil bli styrket på personellsiden.

Beredskapstroppen er ifølge direktoratet ikke styrket med personell siden 2002, men ble styrket på materiellsiden i 2011 og i fjor.

– Beredskapstroppen styrkes nå med flere mann. Dette er en reell kapasitetsøkning og vil gi en ekstra ressurs i en krisesituasjon. Styrking av beredskapstroppen vil styrke politiets beredskap, og det vil øke politiets evne til å håndtere hendelser på flere steder samtidig, sier leder for beredskap og krisehåndtering i Politidirektoratet, Kaare Songstad.

I samråd

Beslutningen om å styrke beredskapstroppen er tatt av Politidirektoratet i samråd med politimester Hans Sverre Sjøvold i Oslo politidistrikt.

Styrkingen skal skje med snarlig virkning og en opptrapping over de neste tre årene

– Det er veldig positivt at politidirektøren har funnet midler til å styrke Beredskapstroppen med nye stillinger i inneværende år, sier politimester Hans Sverre Sjøvold.

– Positiv effekt

Han sier dette er et viktig tiltak for å styrke beredskapen generelt og vil gi en positiv effekt både for Beredskapstroppen, Oslo politidistrikt og landet for øvrig, sier han.

Erfaringer fra inn- og utland viser at det oftere enn tidligere oppstår alvorlige hendelser og terror på flere steder, eller at flere alvorlige hendelser skjer etter hverandre. Disse erfaringene utfordrer dagens kapasitet til Beredskapstroppen.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus