Meny

– Jeg har dårlig rygg og kan ikke ha båret en jente

Den tiltalte sunnmøringen (t.h.) sammen med forsvarer John Christian Elden og advokatfullmektig Ida Andenæs under rettsaken i forbindelse med drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne i Oslo Tingrett tirsdag ettermiddag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 38 år gamle mannen som er tiltalt for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne hevder dårlig rygg utelukker han som mulig drapsmann.

Den drapstiltalte 38-åringen lanserte i retten tirsdag fire teorier om hva som kan ha skjedd i Sigrid-saken.

En av teoriene er at det er 38-åringen selv som har gjort det fordi det «klikket totalt» for ham.

I retten onsdag går tiltalte tilbake på teorien og sier at han ikke kan ha hatt noe med drapet av Sigrid å gjøre. Han mener ryggproblemer utelukker han som en mulig drapsmann.

– Det er bare å ta et røngtenbilde av ryggen min, så ser man det. Jeg kan ikke ha båret en jente, sa 38-åringen i retten onsdag, og mener det viser at han ikke kan ha fraktet Sigrid fra Østensjø til Bryn og videre til Kolbotn.

Les også: - Føler en viss skyld for Sigrids død

– Jeg har en viss frykt for personer

Forsvarer John Christian Elden startet sin utspørring av klienten sin onsdag formiddag. Elden spurte ut sin klient om han har noe å skjule i saken.

– Jeg har en viss frykt for personer, som jeg ikke har nevnt, kan ha noe med denne saken å gjøre, sier 38-åringen.

Tiltalte ønsket ikke å navngi noen personer fordi han ikke har klare bevis - som video- eller lydopptak.

Les også: Tiltalte: - Bildet av bilen kan være manipulert

Trekker inn kameraten

Elden stilte flere spørsmål om 65-åringen som var siktet i drapssaken. Saken mot 65-åringen ble henlagt på bevisets stilling. Den 65 år gamle mannen og den tiltalte brukte ifølge spaningsnotatene til politiet mye tid sammen.

De var både på låven som den tiltalte leide på Bryn, og ved verkstedet på Kolbotn, som ligger like ved der Sigrid ble funnet.

– Jeg reagerte litt på han NN. Jeg ble litt nysgjerrig på Sigrid-saken for jeg kom på at NN hadde nevnt at han hadde planlagt å ta livet av noen for å havne i fengsel, sa 38-åringen, og la til at han hadde gjort opptak av disse uttalelsene.

Saken mot 65-åringen ble henlagt av politiet. Han skal vitne i rettssaken neste uke.

Les også: Senket prisen på bilen politiet mener kjørte på Sigrid (16)

Han virket stresset

Sunnmøringen beskrev forholdet mellom han og 65-åringen som godt. 

– Vi har blitt veldig gode venner over tiden, og jeg har jobbet mye med å skru biler. Han har en forkjærlighet for Citroen, og kjøper stort sett biler som er verdt vrakpanten, sier 38-åringen.

Han mente likevel at 65-åringen var masete. Videre fortalte tiltalte at kameraten virket stresset i tiden før pågripelsen av de to.

– Han har vært stresset, sjanglet mye, svettet og sånn, men hvorfor vet jeg ikke, sa tiltalte.

Les også: Dette svarte tiltalte om politiets blodsporPopulært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus