Meny

Her slår læreren løs på eleven

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På 14 sekunder slår læreren eleven i ansiktet 13 ganger.

Videoen av hendelsen fra en gymsal på en skole i Japan, går nå verden rundt. For få dager siden ble Japan tildelt OL i 2020, og denne siste hendelsen i rekken av eksempler på brutalitet innen den japanske sportsverdenen, får flere til å reagere.

– Du er dum!

Videoen, som ble filmet og lagt ut på nettstedet Youtube søndag, har til nå blitt sett over 1,5 millioner ganger. Videoen viser en gymlærer fra Hamamatsu Nittai videregående i Japan, som slår en elev i fjeset under en treningskamp i Gifu, nordøst for Tokyo.

Se videoen øverst i artikkelen

– Skjerp deg, gutt! Skjønner du? Du er dum, roper læreren mens han slår gutten minst 13 ganger.

Se også: Tre elever døde etter hypnose

Ifølge skolen skal den 41 år gamle læreren ha slått en annen elev samme dag. Ledelsen vurderer nå om læreren skal straffes.

Forbudt å slå

Fysisk avstraffelse av elever i Japan ble forbudt etter andre verdenskrig. Men det det forekommer fortsatt, særlig innenfor sportsundervisning.

Se også: Klistrer kjemilæreren til veggen

I desember tok en tenåring i Japan sitt eget liv etter gjentatt fysisk avstraffelse fra skolens basketballtrener.

I januar ble det avslørt at treneren for Japans kvinnelag i judo skal ha slått utøveren, noen ganger med et bambussverd, og ropt ukvemsord til dem i forkant av London-OL.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus