Meny

– Føler en viss skyld for Sigrids død

Siktede og de rettsoppnevte sakkyndige Andreas Eirik Hamnes (forran t.v), Kjersti Narud og Anne Lill Ørbeck under starten av rettsaken mot en sunnmøring i forbindelse med drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne i Oslo Tingrett onsdag. (t.v) Statsadvokat Nina Margoth Prebe, Knut Olav Sæther.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tiltalte 38-åringen i Sigrid-saken sier han føler skyld for at Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) er død.

Statsadvokat Jens Olav Sæther grillet den drapstiltalte mannen under utspørringen i Oslo tingrett onsdag.

Sæther stilte blant annet spørsmål om 38-åringen følte skyld for at Sigrid er død.

– Så lenge saken er knyttet til meg, så føler jeg en viss skyld, ja, forklarte tiltalte.

– Tror du at du kunne forhindret Sigrids død? fortsatte aktor:

– Kanskje kunne jeg forhindret det ved å få fortgang i saken, ved å samarbeide mer med politiet. Noen kan ha gjort dette mot meg, svarte tiltalte.

Les også: Tiltalte: – Bildet av bilen kan være manipulert

– Truet med Hells Angels

Tiltalte mener at det er de som mobber og forfølger ham som står bak drapet på 16-åringen. Den tiltalte 38-åringen forklarte også hvordan han mener forfølgelsen av ham kan knyttes til kriminelle med involvering i narkotika og barneporno.

Den drapstiltalte 38-åringen hevder at en person i dette miljøet har truet ham.

– En person kom hjem til meg og fremstilte trusler om Hells Angels. Jeg har tatt opp denne samtalen på bånd, forklarte han.

Ifølge mannens forklaring i retten onsdag er det spesielt en person han møtte da han satt inne i Oslo fengsel som står bak forfølgelsen.

Han forteller at barn på Sunnmøre har ropt navnet på en navngitt kriminell som tiltalte har møtte i Oslo fengsel, og de skal også ha ropt "tyster".

Under seansen navngir han også familiemedlemmer som han mener deltar i systematisert mobbing av ham.

Les også: Her mener politiet at Sigrid ble drept

Gjøres for ondskapens skyld

38-åringen fortalte retten om en nettside hvor han selv har skrevet om hvordan han mener han ble forfulgt.

– Det er organisert mobbing og ryktespredning for å fjerne uønskede elementer i samfunnet og for å få dem til å tippe over. Det gjøres for ondskapens skyld eller fordi de angriper en målrettet person som vet litt for mye, forklarte han i retten.

Den 38 år gamle mannen lanserte tirsdag fire teorier om hva han tror kan ha skjedd med Sigrid. 

En teori er at drapet har blitt organisert av andre til å se ut som det er han som har gjort det, mens teori to er at det er 38-åringen selv som har gjort det fordi det «klikket totalt» for ham.

– Det er én av teoriene mine. Teoriene mine blir bygd opp av fakta, historikk og beregnelighet. Det er mange teorier, sa han.

Den tredje teorien mannen trakk frem, var at det det kan ha skjedd en ulykke. Den fjerde og siste teorien er at det ikke er noen sammenheng mellom han og saken.

Følg dag tre av rettssaken i live-referatet like under.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus