Meny

Russland varsler nye «bevis» mot syriske opprørere

Syrias utenriksminister Walid al-Muallem (t.h.) møtte tirsdag Russlands viseutenriksminister Sergej Riabkov (t.v.) i Damaskus. Muallem var nylig i Moskva, samtidig som Russland kom med forslaget om å lage en plan for hvordan Syria skal kunne kvitte seg med sine kjemiske våpen. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland hevder at det syriske regimet har gitt Russland nytt materiale som skal tyde på at opprørere sto bak det kjemiske angrepet utenfor Damaskus 21. august.

– Vi ble fortalt at det er bevis for at opprørerne er innblandet i det kjemiske angrepet, sa Russlands viseutenriksminister Sergej Riabkov etter et møte med Syrias utenriksminister Walid al-Muallem i Damaskus.

Riabkov sier også at Russland er skuffet over rapporten som FNs våpeninspektører har laget om det kjemiske angrepet, fordi den er «selektiv» og «overser andre hendelser».

– Uten et fullstendig bilde kan vil ikke karakterisere konklusjonene som noe annet enn politiserte, partiske og ensidige, sier Riabkov.

Les også: Spent situasjon etter tyrkisk nedskyting

USA anklager på sin side russerne for å se bort fra fakta om det kjemiske angrepet, som ifølge amerikanerne tok livet av rundt 1.400 mennesker.

Russland mener at rapporten fra våpeninspektørene kun beviser at det ble brukt kjemiske våpen, ikke hvem som brukte dem. USAs president Barack Obama mener at russerne tar helt feil.

– Når du ser på detaljene i bevisene som kommer fram, er det ikke til å fatte at noen andre enn regimet brukte kjemiske våpen, sier Obama.

Også Frankrike har fastslått at rapporten beviser at Assad-regimet sto bak angrepet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus