Meny

Tre personer pågrepet etter sprengstofftyveriet

Fri ferdsel i Kristiansund

EVAKUERT: Politiet har pågrepet tre personer og evakuert et boligområde i Kristiansund etter en eksplosjon tirsdag. Saken kobles til et stort dynamittyveri. Foto: Hans Ohrstrand (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle sperringer er hevet i Kristiansund og de evakuerte kan flytte hjem. Situasjonen rundt funnet av sprengstoff er avklart.

Tirsdag kveld fikk politiet melding om en eksplosjon i Hagelin-området. Politiet satte saken i sammenheng med et tyveri av større mengder sprengstoff fra Glærum Kalksteingruve i Surnadal tidligere tirsdag, skriver Tidens Krav.

Alle sperringer er hevet i Kristiansund og de evakuerte kan flytte hjem. Situasjonen rundt funnet av sprengstoff er avklart.

Tre personer er pågrepet, og politiet har beslaglagt sprengstoff i Kristiansund. De pågrepne er i alderen 21-34 år og kommer fra distriktet. Alle tre skal være kjenninger av politiet

– De pågrepne vil nå bli avhørt, og det vil bli vurdert å ta ut siktelse, sier politimester Arnstein Nilssen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Sprengstoffet er funnet

Operasjonsleder Jan Helge Kjøl i Nordmøre og Romsdal politidistrikt opplyste tidligere onsdag at avsperringene i boligområdet først ble nedgradert til kun å gjelde huset der dynamitten ble funnet.

– Politiet jobber nå med å hente dette sprengstoffet ut av huset, opplyste Kjøl da til NRK.

Han ville på dette tidspunktet ikke si noe om hvor mye av dynamitten som er funnet.

Atlanterhavstunnelen på fylkesvei 64 på kommunegrensen mellom Kristiansund og Averøy ble først åpnet etter dynamittfunnet, og deretter resten av området som var evakuert.

Totalt ble rundt 300 personer evakuert i forbindelse med at området ble gjennomsøkt med bombehunder.

Bombegruppen fra Oslo

– Bombegruppa fra Oslo har ankommet og er i ferd med å sikre området, sa  operasjonsleder Jan Helge Kjøl i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB litt før klokken 11 onsdag formiddag.

Politiet hadde da evakuert rundt 40 bolighus i Hagelin-området i Kristiansund, og elever og lærere på en ungdomsskole i nærheten fikk også beskjed om å holde seg innendørs. Også ansatte ved teknisk etat i kommunen er evakuert fra et administrasjonsbygg i området.

Bakgrunnen for frykten som oppsto onsdag var et tyveri av et større parti med dynamitt i Surnadal kvelden før. 

Ifølge NTB skal hele 75 kilo dynamitt ha kommet på avveie etter tyveriet. Sent i går kveld skal det også ha blitt detonert ladninger som skremte lokalbefolkningen.

Stengt tunnel

Atlanterhavstunnelen ble tidligere på dagen stengt på grunn av sprengstoff funnet i nærheten, men også den er nå gjenåpnet for trafikk.

Kommunen opprettet onsdag et mottakssenter på Caroline kinosenter for de evakuerte som ønsker tak over hodet.

– Jeg er 84 år og har opplevd ett og annet, så det var ikke så spesielt, sier en av beboerne i området, Gunnar Stokke, til Tidens Krav. Han tilføyer at han hørte smellet tirsdag kveld.

Etterlyser bil

Politiet leter fortsatt etter en bil som ble observert kjørende i stor fart fra området der eksplosjonene skal ha funnet sted tirdag kveld.

– Vi har ikke noe godt signalement på bilen, så hvis det er noen som har sett den er vi interessert i at de kontakter politiet, sier Nilssen til NTB.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus