Meny

Professorer tør ikke uttale seg om Breivik

Professorer våger ikke kritisere avgjørelsen om at terrordømte Anders Behring Breivik får studere fra fengselscellen. Her vises massemorderens hånd under rettssaken mot ham på Oslo tinghus tidligere i fjor. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere professorer studentavisen Universitas har vært i kontakt med, våger ikke å kritisere Anders Behring Breiviks adgang til studiene på Universitetet i Oslo.

Professorene frykter å bli et terrormål for Breivik og hans meningsfeller, skriver studentavisen. Torsdag i forrige uke ble det kjent at Breivik får adgang til å studere enkeltemner på universitetet fra fengselscellen.

Universitas har snakket med flere professorer ved Institutt for statsvitenskap som bare ønsker å uttrykke seg anonymt. De beskriver det som en hån mot faget at Breivik får studere ved instituttet, fordi faget etisk sett handler om det motsatte av hva Breivik har kjempet for.

Les også: Terrordømt får studere statsvitenskap

Instituttleder Dag Harald Claes uttrykker forståelse for de ansattes reaksjon.

– At ansatte kvier seg for å respondere er ikke så rart, siden vi har å gjøre med en massemorder. Vi kan ikke utelukke at han eller noen av hans meningsfeller vil kunne utsette folk for trusler i forlengelsen av uttalelser om saken, sier han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus