Meny

Høyre gir Frp internasjonal krisehjelp

Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen og FpU-leder Himanshu Gulati under pressekonferansen der Frp forsøkte å kvitte seg med stempelet som innvandringsfiendtlig. Målet er å rette opp bildet til utenlandsk presse. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For å hjelpe en mulig regjeringspartner med å vaske av seg stempelet som innvandringsfiendtlig har Høyre kontaktet sine internasjonale nettverk med informasjon om Frp.

Frp er kalt både innvandringsfiendtlig og høyrepopulistisk i utenlandske aviser, og er også blitt knyttet til massemorderen Anders Behring Breivik.

– Vi har brukt vårt internasjonale nettverk for å tilbakevise påstandene. Høyre har også brukt sitt nettverk og sendt ut et oppklarende brev, sier Frps internasjonale sekretær, Kristian Norheim, til Dagsavisen.

Les også: Jensen vil ikke beklage «snikislamisering»

Høyres generalsekretær Lars Arne Ryssdal forteller at Høyre har sendt brevet til generalsekretær Antonio Lopez-Isturiz i Det europeiske folkepartiet (EPP), som er et samarbeid mellom konservative og kristendemokratiske partier i Europa. Mens Høyre er assosiert medlem, har KrF status som observatør.

Brevet er også sendt til generalsekretær Eirik Moen i Den internasjonale demokratiske union, et internasjonalt forbund av over 80 partier som ble grunnlagt i 1983 av blant andre Helmut Kohl, Margaret Thatcher og George Bush.

Les også: Solvik-Olsen: Breivik mente Frp var for liberalt

Ifølge Ryssdal er brevet sendt til dem som etterspør informasjon. Han sier det ikke er behov for masseutsendelse, og sier de ikke ser noen grunn til å overdimensjonere saken.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus