Meny

Utspørringen av den drapssiktede 38-åringen fortsetter

Statsadvokat Nina Margoth Prebe og forsvarer John Christian Elden under rettssaken mot en sunnmøring i forbindelse med drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne i Oslo tingrett tirsdag ettermiddag. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tredje dagen av rettsoppgjøret etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant, vil forsvareren til den tiltalte 38-åringen slippe til med spørsmål til klienten.
Rettssaken etter drapet på Sigrid:
  • En 38 år gammel mann er tiltalt etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble drept i august fjor.
  • Påtalemyndigheten har tatt ut en tiltale om forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter og frihetsberøvelse hvor offeret er påført ualminnelige lidelser.
  • Det er varslet påstand om overføring til tvungent psykisk helsevern fordi en av tre sakkyndige har funnet mannen utilregnelig.
  • Oslo tingrett har satt av tre uker til rettssaken.
  • Aktorer i saken er statsadvokat Nina M. Prebe og Jens Olav Sæther. Den tiltaltes forsvarere er advokat John Christian Elden og advokat Thomas Randby. Bistandsadvokat for den dreptes familie er advokat Harald Stabell.
  • Rettens administrator er tingrettsdommer Ingmar Nestor Nilsen.
  • Onsdag fortsetter den tiltalte 38-åringen sin forklaring med å svare på spørsmål fra forsvarer John Christian Elden. Deretter vil to politititjenestemenn legge fram de tekniske funnene fra barnehagen på Østensjø der Sigrid forsvant, og fra låven på Bryn hvor den tiltalte hadde campingvognen hvor det er funnet blod av den døde 16-åringen.

Advokat John Christian Elden har helt siden rettssaken startet mandag avvist påtalemyndighetens tiltale mot klienten om drap og bortføring.

Han sier det ikke er noe i politiets etterforskning som beviser at et drap er skjedd og at det er den tiltalte 38-åringen som står bak. Noe forsinket vil Elden først onsdag få anledning til å stille spørsmål til sin klient.

Overfor dommer Ingmar Nestor Nilsen har han antydet at han vil bruke mellom en og to timer på spørsmålene til 38-åringen som også benekter at han er utilregnelig.

Les også: Lanserte seg selv som mulig drapsmann

Etter at retten ble hevet tirsdag sa Elden at det ikke var noe i den lange kjeden av indisier mot klienten som skulle tilsi at han var skyldig i drap, men sa 38-åringen kunne ha vært med på å rydde et åsted.

– Det påtalemyndigheten har lagt frem er et bevisbilde om noe som gir indikasjoner på at han har vært med på å rydde opp på et åsted, men om det er et drap eller ikke, det vet man foreløpig ingenting om, svarte forsvarer John Christian Elden.

Les også: Dette svarte tiltalte om politiets blodspor

Etter at forsvareren er ferdig med sin utspørring er den tiltalte ferdig med sin rettslige forklaring.

Etter det fortsetter rettsdagen med at to polititjenestemenn går gjennom de tekniske funnene i saken.

Følg dag tre av rettssaken i live-referatet like under.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus