Meny

Norwegian: – Boeing må ta ansvaret

FEIL: Norwegians Boeing 787 Dreamliner har hittil vært en plage for selskapet og passasjerer. Foto: Johan Nilsson / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norwegians nye dreamliner-fly har vært forfulgt av problemer.

Flyselskapet Norwegian nye Boeing 787 Dreamliner som mandag skulle fly til Bangkok, Thailand, tok av fra Gardermoen ved 14-tiden tirsdag, nærmere ett døgn forsinket.

Feilen skyldes problemer knyttet til en feil med en hydraulisk pumpe. Flyet er det samme som mandag kom nesten fem timer forsinket til Oslo fra New York.

Informasjonssjef Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian sier til ABC Nyheter at flyselskapet ikke kan gjøre stort når feilen ligger hos Boeing.

– Boeing må det fulle ansvaret. Det er frustrerende at de nye flyene vi har kjøpt ikke leverer, men først og fremst er dette uheldig for passasjerene. De skal slippe så store forsinkelser, sa hun til ABC Nyheter ved 20-tiden.

Les også: Nye Dreamliner-problemer for Norwegian

Bjørn Kjos mistet møte

Holmbergh Jacobsson beklager og sier at de reisende som skal hjem fra Thailand har fått utdelt matkuponger og tilbud om å sove på hotell.

– Vi beklager at de reisende som skal hjem fra Thailand måtte vente. Vi hadde håpet at vi skulle ta av fra Gardermoen i går kveld, men det lot seg ikke gjøre, sa Holmbergh Jacobsson.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos var en av de som selv ble rammet da flyet ikke tok av fra Gardermoen mandag. Han skulle promotere selskapet på en fest i Bangkok, men det hele ble avlyst.

Overfor ABC Nyheter bekrefter informasjonssjefen i Norwegian at Kjos satt på flyet da det tok av tirsdag ettermiddag.

Les også: Én forsinket flyvning kan koste Norwegian mer enn millionen

Tidligere forsinkelser

Dreamliner-flyene har også tidligere hatt tekniske problemer. Problemer med batteriet førte til at hele flåten sto på bakken i nær fire måneder tidligere i år.

Også for en drøy uke siden oppsto det betydelige forsinkelser for et av Norwegians to Dreamliner-fly som skulle ta av mot Thailands hovedstad. En teknisk feil gjorde at Asia-reisen ble over ett døgn forsinket fra Gardermoen.

Selskapet leide da inn et portugisisk erstatningsfly.

Norwegian har bestilt åtte Dreamlinere. Selskapet har to av dem nå og skal etter planen få et tredje i år, fire neste år og ett i 2015.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus