Meny

United-spissene slo til igjen

Wayne Rooney briljerte for Manchester United i 4-2-seieren over Leverkusen tirsdag. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som i helgens seriekamp var det Wayne Rooney og Robin van Persie som avgjorde for Manchester United da Leverkusen ble slått 4-2 i mesterligaåpningen på Old Trafford tirsdag.

Rooney har virkelig markert seg etter at ryktestormen rundt en mulig overgang endelig ble avsluttet. I tillegg har kraftspissen ristet av seg hodesmellen han pådro seg på trening. Tirsdag slo han til med to mål og en assist i storseieren over den tyske ligatreeren.

Les også:
Solbakken nær gigantbragd mot Juventus

I en kamp som åpnet med lavt tempo og få muligheter, fikk vertene uttelling på sin første sjanse. Michael Carrick slo til Evra, som fant Rooney i feltet. Spissen avsluttet på volley via bakken og opp i nettaket. 1-0-ledelsen sto seg til pause.

Les også:  Hjørnespark avgjorde for PSG

Etter hvilen fikk United-spillene seg en kalddusj da Simon Rolfes gjorde 1-1 i det 54. minutt. Han banket til på direkten etter forarbeid av Son Heung-min.

Effektive

Det tok ikke lenge før rødtrøyene slo nådeløst tilbake. Leverkusen-keeper Bernd Lenos inngripen var ikke all verden da van Persie skjøt rett på ham, men likevel fikk nettsus med høyrefoten.

Les også:  Pangstart for Bayern og City

I det 70. minuttet roet Rooney United-fansens nerver på ny da han fikk en gavepakke fra Leverkusen-forsvaret. Stopperne klarte ikke å bli enige om hvem som skulle ta ballen, og angriperen kunne sette inn 3-1-målet.

Les også:  Uheldige Casillas skadd igjen

Ni minutter senere tok Rooney servitørrollen da Antonio Valencia også fikk bli med på målfesten. Med en flott United-kontring var kampen punktert. Ömer Topraks redusering i sluttminuttene hjalp lite for gjestene.

Sociedad-blemme

I San Sebastian sto Sjakhtar Donetsk for tirsdagens overraskelse da ukrainerne slo tilbake etter tre strake kamper uten seier i ligaen. Alex Teixeira ble helten da Real Sociedad ble slått 2-0 på eget gress.

Spanjolene har vist brukbar serieform, men fikk en vekker da Sjakhtars offensive midtbanemann slo til i det 65. minuttet. Etter en fin flikk fra landsmannen Douglas Costa prikket han inn et lavt skudd.

I det Real Sociedad jaget en utligning, ble laget straffet av Teixeira på ny. Fem minutter før slutt skar han inn fra venstresiden og satte ballen inn i lengste hjørne.

Etter første kamp er det Sjakhtar og United som er kommet best ut av startblokkene i mesterligaens gruppe A.

Les flere fotballnyheter her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus