United-spissene slo til igjen

Wayne Rooney briljerte for Manchester United i 4-2-seieren over Leverkusen tirsdag. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix.

Som i helgens seriekamp var det Wayne Rooney og Robin van Persie som avgjorde for Manchester United da Leverkusen ble slått 4-2 i mesterligaåpningen på Old Trafford tirsdag.

Rooney har virkelig markert seg etter at ryktestormen rundt en mulig overgang endelig ble avsluttet. I tillegg har kraftspissen ristet av seg hodesmellen han pådro seg på trening. Tirsdag slo han til med to mål og en assist i storseieren over den tyske ligatreeren.

I en kamp som åpnet med lavt tempo og få muligheter, fikk vertene uttelling på sin første sjanse. Michael Carrick slo til Evra, som fant Rooney i feltet. Spissen avsluttet på volley via bakken og opp i nettaket. 1-0-ledelsen sto seg til pause.

Etter hvilen fikk United-spillene seg en kalddusj da Simon Rolfes gjorde 1-1 i det 54. minutt. Han banket til på direkten etter forarbeid av Son Heung-min.

Effektive

Det tok ikke lenge før rødtrøyene slo nådeløst tilbake. Leverkusen-keeper Bernd Lenos inngripen var ikke all verden da van Persie skjøt rett på ham, men likevel fikk nettsus med høyrefoten.

I det 70. minuttet roet Rooney United-fansens nerver på ny da han fikk en gavepakke fra Leverkusen-forsvaret. Stopperne klarte ikke å bli enige om hvem som skulle ta ballen, og angriperen kunne sette inn 3-1-målet.

Ni minutter senere tok Rooney servitørrollen da Antonio Valencia også fikk bli med på målfesten. Med en flott United-kontring var kampen punktert. Ömer Topraks redusering i sluttminuttene hjalp lite for gjestene.

Sociedad-blemme

I San Sebastian sto Sjakhtar Donetsk for tirsdagens overraskelse da ukrainerne slo tilbake etter tre strake kamper uten seier i ligaen. Alex Teixeira ble helten da Real Sociedad ble slått 2-0 på eget gress.

Spanjolene har vist brukbar serieform, men fikk en vekker da Sjakhtars offensive midtbanemann slo til i det 65. minuttet. Etter en fin flikk fra landsmannen Douglas Costa prikket han inn et lavt skudd.

I det Real Sociedad jaget en utligning, ble laget straffet av Teixeira på ny. Fem minutter før slutt skar han inn fra venstresiden og satte ballen inn i lengste hjørne.

Etter første kamp er det Sjakhtar og United som er kommet best ut av startblokkene i mesterligaens gruppe A.