Meny

Fem pågrepet etter skyting i Sandefjord

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen fem personer er hittil pågrepet i forbindelse med en skyteepisode og knivstikking i Sandefjord tirsdag.

Politiet i Vestfold satte inn store ressurser på å få oversikt over skyteepisoden i sentrum av byen tirsdag ettermiddag.

En mann i 20-årene ble pågrepet og siktet for å ha skutt mot en leilighet i en stor blokk ved Jernbaneplassen.

Politiet tror han avfyrte et skudd som gikk gjennom en glassrute i leiligheten. Det ble meldt fra om hendelsen klokka 16.50.

Ikke avhørt

– Mannen er siktet for å ha skutt på offentlig sted og for skadeverk. Vi har ikke funnet noe våpen. Mannen har noen skader. Vi forsøker å finne ut hvem som var i leiligheten, og har grunn til å tro at han som skjøt, kjente dem som bodde der, sier jourhavende jurist Rina Stokke i Vestfold politidistrikt til NTB.

Store bevæpnede politistyrker ble utkalt etter skyteepisoden, og i løpet av kvelden var til sammen fem personer pågrepet.

– Vi har i kveld foretatt flere vitneavhør i saken. Politiet har i forbindelse med skyteepisoden pågrepet i alt fem personer, og vi utelukker ikke flere pågripelser. De involverte er tidligere kjent av politiet, sier Rina Stokke.

Politiadvokaten forteller at en knivskadd person kom til legevakten i Sandefjord etter skyteepisoden. Hun bekrefter at de to sakene ses i sammenheng.

Stoppet BMW

Like før klokka 17.30 tirsdag stanset politiet en svart BMW ved Bommestad i Larvik kommune. Denne bilen skal ha blitt sett i nærheten av stedet der det ble skutt. Politiet tok hånd om to menn som satt i bilen.

– Det er ikke kjent for oss at det var noen i bilen som skjøt mot leiligheten, sier politiadvokaten.

Politiet foretok tirsdag kveld grundige tekniske undersøkelser av både leiligheten og bilen.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus