Meny

FCK anmeldt for rasisme

Ståle Solbakken tok nylig over manager-rollen i FC København. Foto: Nils Meilvang / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ståle Solbakkens klubb F.C. København er politianmeldt for rasisme etter at den nektet å selge billetter til kampen mot Juventus til personer med ikke-danske navn.

Det er en FCK-supporter som har anmeldt klubben, fordi han oppdaget at supportere med ikke-danske navn ikke fikk kjøpe billetter til mesterligaoppgjøret mot Juventus.

– Vi mener det er diskriminering og brudd på menneskerettighetene, sier Kashif Asmand til dansk TV 2.

FCK sier til TV-kanalen at beslutningen om denne spesielle begrensningen ble tatt for å hindre at rivaliserende supportere blandet seg med hjemmefansen.

- Inter straffes for rasisme

Samme dag som den danske storklubben mottok anmeldelsen, ble den italienske storklubben Inter pålagt å stenge en tribune i neste hjemmekamp etter rasistiske ytringer fra klubbens supportere.

Inter straffes etter at to Juventus-spillere ble hetset da klubbene møttes lørdag. Tribunen vil være stengt i Inters neste hjemmekamp mot Fiorentina 26. september.

Det er tredje gang denne sesongen at en Serie A-klubb straffes for rasisme. Lazio og Roma har opplevd det samme.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus