Meny

Lanserte seg selv som mulig drapsmann

TILTALT FOR DRAP: Den tiltalte sunnmøringen (t.h.) sammen med forsvarer John Christian Elden og advokatfullmektig Ida Andenæs under rettsaken i forbindelse med drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne i Oslo Tingrett tirsdag morgen. Foto: Lise Åserud/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 38 år gamle mannen som er tiltalt for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne lanserte flere drapsteorier i retten.

Politiadvokat Nina Prebe brukte store deler av dagen i retten til å konfrontere den tiltalte mannen om blodsporene av Sigrid som ble funnet i campingvognen han disponerte.

Selv snakket mannen ut om sine tanker om hva som kan ha skjedd 16-åringen natten i hun forsvant.

En teori er at drapet har blitt organisert av andre til å se ut som det er han som har gjort det, mens teori to er at det er 38-åringen selv som har gjort det fordi det «klikket totalt» for ham.

– Det er én av teoriene mine. Teoriene mine blir bygd opp av fakta, historikk og beregnelighet. Det er mange teorier, sa han.

Den tredje teorien mannen trakk frem, var at det det kan ha skjedd en ulykke. Den fjerde og siste teorien er at det ikke er noen sammenheng mellom han og saken.

Les også: Dette svarte tiltalte om politiets blodspor

– Vet ikke hvordan medisin virker

I et tidligere avhør sier 38-åringen at han tror han ville husket det om han hadde gjort noe slikt. I et annet avhør sa han at medisiner kan ha gjort at han ikke husker noe.

– Jeg vet ikke hvordan medisin virker, med langtidsvirkninger og slikt.

Avhør av mannen ble spilt av i Oslo tingrett tirsdag. I videoen kan man se at 38-åringen blir konfrontert med at politiet hadde gjort funn av Sigrids blod i campingvognen og i en container utenfor låven der campingvognen står.

I avhør har den tiltalte sagt at campingvogna på låven ikke er hans og at han ikke er den eneste som har hatt tilgang til den.

– Jeg overnatter hos kamerater innimellom, og jeg vet ikke hva som skjer når jeg ikke er der, sa han.

Les også: Sov i bilen etter at Sigrid forsvant

Forlot salen

Etter å ha hørt på den tiltaltes forklaring gjennom nesten hele dagen, valgte foreldrene til Sigrid å forlate rettssalen etter en pause tirsdag ettermiddag.

Da hadde de hørt den tiltalte forklare seg om blodsporene politiet har funnet av datteren i campingvognen til den tiltalte.

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant på Østensjø i Oslo natt til søndag 5. august i fjor. 3. september i fjor ble hun funnet i et skogholt ved et industriområde på Kolbotn i Oppegård. Da hadde politiet og mange hundre frivillige lett i fire uker.

Det er funnet blod fra Sigrid i en campingvogn 38-åringen disponerte. Politiet tror Sigrid var i live da hun ble påkjørt og deretter bortført og holdt i skjul i campingvogna, som befant seg i et nedlagt lagerlokale.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus