Meny

Spent situasjon etter tyrkisk nedskyting

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syria mener Tyrkia går inn for å øke spenningen langs grensen mellom de to landene etter den tyrkiske nedskytingen av et syrisk helikopter mandag.

Det syriske Mi-17-helikopteret ble skutt ned av tyrkiske fly etter å ha kommet inn over Tyrkia.

Video av det som skal være helikopteret som styrter kan du se øverst i artikkelen.

Syria mener det tyrkiske forsvarets reaksjon var forhastet.

– Dette viser den tyrkiske regjeringens virkelige intensjoner mot Syria, som er å eskalere situasjonen langs grensen mellom de to landene, het det i en uttalelse fra den syriske hæren som ble gjengitt av det statlige nyhetsbyrået SANA.

Se også: Angriper vettskremte skolebarn

– Helikopteret kom en kort distanse inn i tyrkisk luftrom ved en feil. Det var på vei tilbake, og var ikke på noe stridsoppdrag, uttaler den syriske hæren.

Ifølge den tyrkiske visestatsministeren Bulent Arinc var det syriske helikopteret 2 kilometer inne i Tyrkia. Han sier det fikk flere advarsler før det ble skutt ned. Det styrtet på syrisk side av grensen, og det er ikke kjent om det var overlevende blant mannskapet om bord.

Se også: Se den utrolige forandringen i Syria

Men flere videoer som er lagt ut på YouTube, viser en person i fallskjerm som lander på syrisk side av grensen like etter nedskytingen. Ifølge syriske opprørere som har lagt ut videoene, skal de ha arrestert det de sier er helikopterpiloten. Se fallskjermlandingen i videoen øverst i artikkelen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus