Meny

Gisseldramaet i Østerrike:

Østerriksk drapsmann funnet død

Væpnet politi står utenfor gården til en mann som trolig har drept tre politimenn og en ambulansesjåfør i Østerrike. Foto: EPA

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krypskytteren som natt til tirsdag drepte fire personer i Østerrike, er funnet død på foreldrenes gård ved byen Melk der han hadde forskanset seg.

Politi som stormet gården sent tirsdag kveld, fant først ingen, men ved grundigere gjennomgang av eiendommen ble det funnet et forbrent lik i en hemmelig kjeller, som polititalsmann Roland Scherscher sier trolig er den 55 år gamle drapsmannen.

Mannen søkte tilflukt på foreldrenes gård etter at han drepte tro politimenn og en ambulansesjåfør etter at politiet forsøkte å pågripe ham for ulovlig jakt.

Fra gården fortsatte han hele dagen å sende sporadiske skudd mot politiet som sperret av området.

Omringet gården

Flere hundre væpnede politifolk fra politiets elitestyrke Cobra med skuddsikre vester og pansrede kjøretøyer, støttet av militære styrker, omringet gården, der mannen ifølge politiet hadde store mengder jaktvåpen og ammunisjon.

Scherscher sier det hadde vært nærmest umulig å opprette kontakt med mannen, som bare omtales som Alois H, for å prøve å forhandle med ham.

Siden det gikk rykter om at han hadde barna sine hos seg på gården, enda han bodde alene, var politiet først også tilbakeholdende med å gå til aksjon.

I en telefonsamtale med en venn tirsdag morgen for å ta avskjed, innrømmet han drapene, men gjorde det klart at politiet ikke skulle få ta ham. Han sa han allerede hadde skutt sin schæferhund Burgi.

Skuddene fra gården opphørte rundt klokka halv seks, og en stund så det ut til at det var en brann på gården siden det steg opp røyk.

Krypskyting

Det var tirsdag morgen at politiet opprettet en veisperring for å forsøke å fakke en ukjent krypskytter som kvelden før hadde vært i aktivitet i en skog i nærheten av Annaberg i delstaten Niederösterreich.

Den væpnede 55-åringen kjørte tvers gjennom veisperringen og endte i grøfta, hvoretter han åpnet ild da politiet nærmet seg. En av politimennene ble truffet av et dødelig skudd i nakken.

Deretter trakk han seg tilbake i skogen, men da en sykebil kom for å hente den alvorlig skadde politimannen, skjøt han igjen og drepte ambulansesjåføren og såret enda en politimann.

Alois H. flyktet til fots, og da han etter et par kilometer traff på en politisperring, skjøt han ytterligere en politimann og tok en annen som gissel da han stjal politibilen deres og stakk av mot foreldrenes gård ved Melk, seks mil unna.

Gisselet ble senere funnet drept inni bilen som var gjemt i et skjul på gården.

Kranglevoren

Gjerningsmannen, som eier et transportfirma, var godt kjent lokalt for stadig å komme på kant med både politiet og folk med jaktlisens mens han drev med sin ulovlige jakt på hjort. Ofte etterlot han hodene av døde dyr på veiene.

Han skal selv ha mistet sin jaktlisens for flere år siden, men eide likevel helt lovlig flere våpen og mye ammunisjon, mest til jakt. Han hadde blant annet en kraftig jaktrifle som kunne trenge gjennom beskyttende klær.

Siden han var i besittelse av våpen med stor rekkevidde, sperret politiet av et større område rundt gården og evakuerte folk i nabogårdene.

Det tok flere timer å gjennomsøke gården etter at den var stormet, fordi den er stor og full av krinkelkroker. I tillegg måtte politiet fare forsiktig frem siden de ikke visste om mannen fortsatt var i live eller ikke.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus