Meny

Leopard på rømmen i Sverige

Treleoparder i vill tilstand holder til i tropiske regnskoger i det sørøstlige Asia. Et individ i en dyrehage i Sverige lengtet kanskje tilbake dit. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En leopard har vært på rømmen i dyrehagen i den midtsvenske byen Eskilstuna. Leoparden rakk å ta livet av tre dvergmoskusdyr, en type små drøvtyggere, før den ble fanget inn igjen.

Ingen mennesker var i fare under leopardrømmingen mandag, het det på avisen Eskilstuna-Kurirens nettsider tirsdag. Leoparden greide nemlig ikke å ta seg ut av paviljongen der den holdt til sammen med andre dyr.

– Leoparden ble raskt fanget inn, og nå er vi i gang med en omfattende undersøkelse for å finne ut hvordan den kom seg ut av buret. Vi tar denne saken svært alvorlig, heter det i en pressemelding fra Parken Zoo.

Les også: Villsvin drakk 18 øl og angrep ku

Å fange inn leoparden bød ikke på noen problemer, sier Irja Bäckström i selskapet som driver dyrehagen.

– Den sovnet etter at den ble truffet av en bedøvelsespil, og vi la henne tilbake i buret, forteller Backström til nyhetsbyrået TT.

Dyret som rømte i Eskilstuna tilhører arten treleopard, som i vill tilstand holder til i tropiske regnskoger i det sørøstlige Asia. De blir fra 75 til 110 centimeter lange fra snute til halerot og veier som regel mellom 10 og 20 kilo.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus