Meny

Sigrid-saken: Den tiltaltes dag i retten

Advokat John Christian Elden forsvarer den siktede 38-åringen i Sigrid-saken i Oslo tingrett. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele tirsdagen er avsatt til den tiltaltes forklaring i Sigrid-saken. Etter at aktors utspørring er ferdig vil forsvarerne stille klienten spørsmål.
Rettssaken etter drapet på Sigrid

* En 38 år gammel mann er tiltalt etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble drept i august fjor.

* Påtalemyndigheten har tatt ut en tiltale om forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter og frihetsberøvelse hvor offeret er påført ualminnelige lidelser.

* Det er varslet påstand om overføring til tvungent psykisk helsevern fordi en av tre sakkyndige har funnet mannen utilregnelig.

* Oslo tingrett har satt av tre uker til rettssaken.

* Aktorer i saken er statsadvokat Nina M. Prebe og Jens Olav Sæther. Den tiltaltes forsvarere er advokat John Christian Elden og advokat Thomas Randby. Bistandsadvokat for den dreptes familie er advokat Harald Stabell.

* Rettens administrator er tingrettsdommer Ingmar Nestor Nilsen.

* Tirsdag fortsetter den tiltalte 38-åringen sin forklaring.

Forsvarer John Christian Elden var mandag kritisk til påtalemyndighetens pågående og konfronterende linje overfor 38-åringen som er tiltalt for å ha bortført og drept Sigrid Giskegjerde Schjetne i august i fjor.

– Det virker som om påtalemyndigheten ikke tar hensyn til at de har en påstått utilregnelig person foran seg når hun stiller spørsmål, kritiserte forsvareren med henvisning til aktor Nina Prebe, etter at første dag i retten var over.

Les også: Kameraten: – Han må tilstå om han drepte Sigrid

Mens den tiltalte hardnakket hevder han er uskyldig og tilregnelig, mener påtalemyndigheten han står bak drap på 16-åringen og at han er utilregnelig.

Derfor er det også tatt forbehold om at aktor vil kreve overføring til tvungent psykisk helsevern når påstand skal legges ned i saken.

Den tiltalte hadde svært dårlig hukommelse på flere ømfintlige områder da rettssaken startet i Oslo tingrett mandag. Han benektet konsekvent de indisier påtalemyndigheten mener knytter ham til forsvinningen og det senere likfunnet.

Flere ganger nærmest avviste han aktors resonnement og vegret seg fra å kommentere mulige sammenhenger mellom ham selv og Sigrid.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus