Meny

Siktet 36-åring varslet bombetrussel på Facebook

Politiet evakuerte terminalen på Trondheim lufthavn Værnes på grunn av meldingen som ble sendt til flyplassen. Foto: Tor Aage Hansen/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et døgn før han ringte inn en bombetrussel som lammet store deler av flytrafikken her i landet, varslet den siktede 36-åringen det hele på Facebook.

«Hva blir de økonomiske konsekvensene av å true en flyplass, mon tro?», skrev han søndag kveld ifølge Adresseavisen.

Han skrev videre at han dagen etter ville utløse bombetrusler over hele landet på tilfeldig valgte steder. Noen timer senere mottok Avinor på Trondheim lufthavn Værnes en trussel. Alle ansatte og rundt 3.000 flypassasjerer ble evakuert, og reisende over hele landet rammet.

Bakgrunn: Etterlyst østlending bak bombetrussel

Etter fire og en halv time var situasjonen avklart, og den 36 år gamle mannen fra Østlandet ble siktet. Da hadde han kontaktet Adresseavisen på epost og innrømmet at det var ham som sto bak trusselen. Han hevder han oppholder seg i Berlin og er foreløpig ikke pågrepet.

– Han er tidligere dømt for trusler og vold. Vi regner ham ikke for å være tilregnelig og mener han ikke er en reell trussel. Han er psykisk ustabil, sa lensmann Marit Helene Stigen i Stjørdal til NTB mandag kveld.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus