Shelvey-show på godt og vondt

Swansea Citys Jonjo Shelvey kom i søkelyset under mandagens kamp mot Liverpool.
Swansea Citys Jonjo Shelvey kom i søkelyset under mandagens kamp mot Liverpool. Foto: Rebecca Naden / Reuters / NTB scanpix.

21 år gamle Jonjo Shelvey kom på alles lepper da Swansea og Liverpool spilte 2-2 i den engelske eliteserien mandag kveld. Shelvey bidro med ett mål og tre målgivende!

Det ene poenget til Liverpool betyr at de fortsatt topper tabellen etter fire spilte kamper. Klubben er den eneste med 10 poeng.

Men det ble snakket vel så mye om Shelvey som om serieledelsen.

Shelvey ble solgt fra nettopp Liverpool til Swansea foran denne sesongen.

– Jeg må få si unnskyld til fansen for de to gavepakkene jeg ga til Liverpool. Når du gjør slike feil har du bare lyst til å forsvinne ned i et hull i banen. Jeg er svært skuffet over de to stygge feilene, men jeg viste også styrke ved å score og heade opp til 2-2-målet, sa en tydelig preget Shelvey i TV-intervjuet med Sky.

Paradis

To minutter tok det før han tirret gamleklubben med å gi Michael Laudrups Swansea ledelsen.

Men 21-åringen Shelvey var ikke lenge i paradis. To minutter senere forærte han Daniel Sturridge en håpløs feilpasning, og Sturridge var ikke vond å be. Spissen gjorde 1-1 og scoret i sin fjerde kamp på rad fra seriestart.

32 minutter senere kom en ny fryktelig feilpasning fra Shelvey da laget hans var på vei opp. Victor Moses utnyttet ubalansen og fikk etter hvert ballen i mål for Liverpool.

Stakkars, stakkars Shelvey.

Et gult kort rakk han også å pådra seg etter 56 spilte minutter.

Oppreisning

Men det stoppet ikke der. Åtte minutter senere bidro Jonjo Shelvey positivt igjen. Denne gangen viste han gromt overblikk og headet ned til en Michu på løp, og Michu gjorde elegant 2-2.

Det ble også sluttresultatet.

Sjelden har vi opplevd en fotballkamp der én spiller så til de grader stakk av med det meste av oppmerksomheten.

Liverpool var det klart beste laget før pause, men i 2. omgang sluttet laget å spille fotball. Det straffer seg.

– Sterkt å komme tilbake i 2. omgang etter det håpløse som skjedde før pause. Mot slutten var vi det klart beste laget, sa Swansea-manager Michael Laudrup.