Christensen tror ikke det blir rettssak om Breivik-bok

Den tidligere NRK-journalisten Marit Christensen tror ikke det blir noen rettssak i forbindelse med hennes bok om Wenche Behring Breivik. Foto: NTB scanpix.
Den tidligere NRK-journalisten Marit Christensen tror ikke det blir noen rettssak i forbindelse med hennes bok om Wenche Behring Breivik. Foto: NTB scanpix.

Den tidligere NRK-journalisten Marit Christensen tror ikke det blir noen rettssak i forbindelse med hennes bok om Wenche Behring Breivik. Mandag kveld kommenterte hun bokprosjektet for første gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Man kan ikke ha en rettssak om en bok som ikke foreligger. Bare juristene, forlaget og jeg vet hva den inneholder. Dette er ingen vanlig biografi, denne historien er min. Hun har absolutt krav på et vern, men vi må aldri glemme hvilken viktig del dette er av norsk historie, sier Christensen til NRK.

Før hun døde, sa terrordømte Anders Behring Breiviks mor opp intensjonsavtalen med Aschehoug, og betalte ifølge advokatene hennes tilbake forskuddshonoraret hun fikk da hun skrev under på avtalen.

Les også: Breiviks mor ville stoppe boken om sitt liv

Grunnen var at hun følte at Marit Christensen hadde tatt over bokprosjektet, ifølge VG.

Forlaget har tidligere oppgitt at boka skal gis ut i løpet av høsten. Breiviks mor engasjerte advokatene Ragnhild Torgersen og Hans Marius Graasvold for å få stanset boken.

– Dette handler først og fremst om etikk og moral og god folkeskikk. Hun følte at hun ble lurt, og vi mener at både Christensen og forlaget må ta rev i seilene og forholde seg til det. Hennes vilje er at boken ikke skal gis ut, sa Graasvold mandag.

Marit Christensen sier at hun i boka vil forsøke å gi noen svar som hun oppdaget i arbeidet med prosjektet.

– Jeg hadde kontakt med Wenche Behring Breivik 4. mars i år. Vi skiltes som meget gode venner. Avtalen var at jeg skulle komme igjen neste dag. Vi var aldri uenige om noe. Det var hun som tok initiativ til at denne historien skulle fortelles, sier Christensen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus